NavMenu

Upozorenje za poljoprivredenike - Sredinom sedmice neophodna zaštita bilja zbog mraza

Izvor: eKapija Utorak, 28.03.2023. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: aspektreich Fotografie/shutterstock.com)Ilustracija
Agrometeorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju poljoprivredne proizvođeče da bi sredinom ove sedmice, zbog pojave mraza, trebalo da urade tretman kombinacije preparata na bazi aminokiselina i hormona.

Pored ovih mjera, navode u sedmičnom biltenu, potrebno je obezbijediti materijal za zadimljavanje.

Nestabilne vremenske prilike usloviće i pojavu biljnih bolesti, kao što su kovrdžavost lista i monilija na breskvi i kajsiji, čađavu krastavost kod jabučastog voća i druge bolesti.

Agrometeorolozi podsjećaju da je tokom većeg dijela prošlosedmičnog posmatranog perioda preovladavalo sunčano vrijeme, uz promjenjivu oblačnost, uz mjestimično slabu kiše ili lokalne pljuskove.

Prema prognoziranim vrijednostima, na većem dijelu Republike Srpske, i u ovoj sedmici, preovladavaće normalni do umjereno vlažni uslovi zemljišta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.09.2024.  |  Energija

Potpisan ugovor o priključenju VE Bijela na mrežu - Komercijalno puštanje u rad 2027, struja za preko 20.000 domaćinstava

Izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ivan Asanović, i predstavnik kompanije Alcazar Energy Enrico Casari potpisali su ugovor o izgradnji infrastrukture za priključenje vjetroelektrane Bijela na mrežu, čime se nastavlja era razvoja obnovljivih izvora energije (OIE) u Crnoj Gori. Riječ je o elektrani koja će se graditi u naselju Malinsko u Šavniku, instalisana snaga objekta je 118,8 MW, početak gradnje očekuje se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.