NavMenu

Investicija njemačke firme: U Cazinu uskoro novi proizvodni pogon

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 21.03.2011. 14:01
Komentari
Podeli

U Cazinu se ovih dana uspješno privodi kraju nova zajednička investicija domaćih i inostranih investitora. Tim povodom općinski načelnik Nermin Ogrešević u svom kabinetu ugostio je predstavnike novootvorene firme "Ortho medicco" koja će proizvoditi ortopedska pomagala. Prema riječima direktora i jednog od vlasnika Sanela Okića ova investicija je dokaz da je cazinska sredina otvorena i pogodna za strane ulagače, saopćila je press služba općine.

Njemački bračni par Peter i Dörte Naumann sa kćerkom Maren vode porodičnu firmu u Njemačkoj koja ima dugogodišnju tradiciju u proizvodnji ortopedskih pomagala

"Mi smo sebi postavili u zadatak da kvalitet proizvodnje u Cazinu bude kao i u Njemačkoj i radosni smo da se ovaj projekat uspješno privodi kraju. Mogu naglasiti da imamo pozitivne impresije i iskustva kako sa ljudima koje smo upoznali, tako i u vezi sa saradnjom i susretljivošću općine u administrativnim procedurama", naglasila je Naumann.

Načelnik Ogrešević je istaknuo važnost ove investicije za ovo podneblje. On smatra da je realizacija ovog projekta sigurno dobra poruka i za druge eventualne ulagače.

"Naglašavam da ćemo i dalje biti spremni da pomognemo svim investitorima i poduzetnicima u implementaciji njihovih poslovnih planova", rekao je Ogrešević.

Na lokaciji u naselju Mala Lisa ova firma će uposliti deset ljudi, a najavljuju i dodatna proširenja proizvodnje. Ukupna investicija u ovaj poslovni poduhvat iznosi gotovo pola miliona KM. Ovu porodicu čini posebnom i to što su se odlučili živjeti u Cazinu, čime žele pokazati da je ovo perspektivna i otvorena sredina.

Iz općine navode da je zvanično otvorenje najavljeno u skorije vrijeme, a očekuje se dolazak predstavnika njemačke ambasade i njihovog privrednog odjela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.