NavMenu

Vrijednost Tvitera se pod Ilonom Maskom smanjila za više od pola

Izvor: seebiz.eu Ponedjeljak, 27.03.2023. 15:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock)Ilustracija
Twitter je izgubio više od pola vrijednosti u prethodnih šest mjeseci, odnosno nakon što je Ilon Musk preuzeo vlasništvo nad kompanijom.

Musk je u dopisu osoblju sugerisao da se vrijednost Tvitera sada procjenjuje na manje od 20 mlrd USD, što je znatno manje od 44 mlrd USD koliko je Musk platio za kupnovinu Tvitera u junu prošle godine, piše Gardijan.

Strma devalvacija vrijednosti kompanije je uslijedila nakon Maskovog turbulentnog preuzimanja. Nekoliko velikih oglašivača napustilo je platformu, a glavni izvor sredstava za Maskovu kupnju tvrtke, investicijska tvrtka Fidelity, smanjila je vrijednost svog udjela za 56%.

Mask je u dopisu također istaknuo kako je kompanija bila samo četiri mjeseca od toga da ostane bez novca, prije nego što je podijelila niz otkaza visoko rangiranom osoblju. Prema brojkama koje je Musk iznio u decembru, broj zaposlenih smanjen je s oko 7500 na oko 2000 zaposlenika.

- Vidim jasan, ali težak put do procjene (vrijednosti) više od 250 mlrd USD - poručio je Mask, što bi impliciralo deseterostruko povećanje vrijednosti dionice.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Finansije

Lidl BH ponovo povećao kapital, sada je već riječ o velikom iznosu

Njemačka kompanija, odnosno njena ispostava u Bosni i Hercegovini – Lidl BH ponovo je povećala kapital. Osnivački kapital kompanije registrovane u Sarajevu sada iznosi 284,5 mil KM, odnosno preko četvrtine milijarde maraka, piše BiznisInfo.ba. Podsjećanja radi, kompanija se uveliko sprema za početak rada na našem tržištu. U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu. Prema informacijama BiznisInfo.ba,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.