NavMenu

Za revitalizaciju turbinskog postrojenja Bloka 7 u TE Kakanj potrebno više od 29 mil KM - Raspisan pretkvalifikacioni poziv

Izvor: eKapija Utorak, 28.03.2023. 08:13
Komentari
Podeli
(Foto: elektroprivreda.ba)
Elektroprivreda BiH je raspisala javni poziv za prvu fazu pretkvalifikacionog postupka za revitalizaciju turboagregata i turbinskog postrojenja bloka 7 za potrebe Podružnice TE Kakanj.

U sklopu revitalizacije Bloka 7 u podružnici TE Kakanj, između ostalog planirana je i realizacija revitalizacije turboagregata i turbinskog postrojenja. Parna turbina 230MW, proizvođača "Škoda" Plzen iz Češke, je trostepena, kondenzaciona, istočlana (akciona) sa međupregrijavanjem pare u kotlu, sa sedam regulisanih oduzimanja pare za zagrijavanje kondenzata i napojne vode.

Blok 7 je ukupno do kraja februara 2023. godine odradio oko 160.000 radnih sati i pri tome imao više od 545 starta, od toga 298miz hladnog stanja, 35 toplih startova i 198 vruća starta. Sa turbine se obezbjeđuje para za lokalno i daljinsko grijanje koja se oduzima sa reducir stanica i sa cjevovoda III oduzimanja turbine. Raspoloživa snaga bloka iznosi 180-220MW. Ciljevi zacrtani planiranom revitalizacijom će se ostvariti zamjenom opreme i odgovarajućom modernizacijom vitalnih sklopova turbine, opreme turbine i generatora, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.


Procijenjena vrijednost nabavke iznosi 29.110.000 KM bez uračunatog PDV-a.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 26. april, a detalji se nalaze OVDJE.
Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.05.2023.  |  Agro, Zdravstvo

Šta nutricionisti kažu o kombinaciji paradajza i krastavaca u salati

Krastavci, paradajz, mirođija, so i biber po ukusu, malo biljnog ulja – jednostavna, ukusna i veoma popularna salata već nekoliko godina izaziva brojne kontroverze. Ruska nutricionistkinja Alena Paretsku da objašnjava u čemu je tajna. - Skoro svi prave i jedu salatu od krastavaca i paradajza sa zelenilom, ali postoje dokazi da se sve moguće prednosti povrća kada se pomiješaju u jednoj salati mogu djelimično neutralisati. Vjeruje se da

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.