NavMenu

Stolarska kompanija iz Velike Kladuše ruši predrasude - Više od 70% zaposlenih u Stolarkomercu žene

Izvor: Federalna.ba Subota, 25.03.2023. 11:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tom Tom/shutterstock.com)Ilustracija
Da li su žene podjedanko sposobne kao i muškarci te da li jednako mogu raditi na teškim poslovima? Primjer dobre prakse stiže nam iz Unsko-sanskog kantona.

Velikokladuška firma Stolarkomerc bavi se proizvodnjom namještaja i primjer je privrednog subjekta koja upošljava šezdesetak radnika. Neuobičajeno, ali više od 70% uposlenika su žene. Prema riječima direktora – upravo su one stubovi firme.

- Žena je poslovođa, žena je šef nabave, žena vodi kompletnu administraciju, to je ono što se tiče ovog administrativnog dijela, u proizvodnji žene rade na svim mašinama, od tiplarice, kanterice, brusilice, sve što su faktički stolarski poslovi - kaže direktor firme Stolarkomerc Denis Kendić.

Prema riječima direktora – žene koje rade s njim su sposobne, pedantne i pouzdane. One su primjer kako žene koje rade u ovoj firmi pomjeraju granice i ruše predrasude.

- Firma se bavi proizvodnjom namještaja što je možda za neke tabu tema da baš žene to rade jer to je većinom isključivo bio muški posao, ali vremena se mijenjaju - kaže poslovođa Enisa Keserović.

- Moj posao podrazumijeva bacanje temelja i temeljne boje, lakiranje raznim bojama, MDF, po potrebi iverice, nekad i željeza, zavisi od potrebe proizvodnje - navodi Vildana Kendić, jedna od uposlenica.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.07.2024.  |  Industrija, Finansije

Pavgord povećao udio u Boksitu na 71,5% - Fočanska firma u obavezi za preuzimanje i preostalih dionica

Kompanija Pavgord iz Foče stekla je udio od preko 71 posto dionica jedne od najpoznatijih firmi u RS-u – Boksit iz Milića, i krenula je u njeno puno preuzimanje, izvještava BiznisInfo.ba. Pavgord je sada vlasnik 17.013.168 dionica Boksita, odnosno 71,5 posto kapitala. Ovim je nastala obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje svih dionica sa pravom glasa u firmi iz Milića. Za svaku dionicu Pavgord se obavezuje da će platiti iznos od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.