NavMenu

Realizacija projekta "Obrazovanje za zanatska zanimanja", projekat vrijedan milion KM

Izvor: Fena Srijeda, 22.02.2006. 13:40
Komentari
Podeli

U Srednjoj mješovitoj poljoprivredno-prehrambenoj i veterinarskoj školi u Sarajevu 21. februara 2006. godine potpisan je sporazum o realizaciji partnerskog projekta te škole i Obrtničke komore Koblenza (Njemačka), vrijednog oko milion KM.

Projekt "Obrazovanje za zanatska zanimanja" predviđa održivo poboljšanje stručnog obrazovanja i usavršavanja u oblasti zanatskih zanimanja - pekar, konditor, mesar i frizer, te intenzivno obučavanje tri nastavnika praktične nastave i učenika pomenute škole tokom 37 mjeseci kroz 16 stručnih praktičnih seminara u BiH i dva u Njemačkoj. Najveći dio sredstva za realizaciju projekta, oko 700.000 KM, je odobrila Fondacija Robert Bosch iz Njemačke. Sporazum su potpisali koordinator međunarodnih projekata Obrtničke komore Koblenz Thomas Wilbert i direktor Srednje mješovite poljoprivredno- prehrambene i veterinarske škole Mirsad Tanović.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.