NavMenu

FMOIT: Nastavak uspješne suradnje s Lukavačkim sajmom turizma

Izvor: eKapija Srijeda, 16.03.2011. 13:01
Komentari
Podeli

Nevenko Herceg, ministar okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH, primio je danas u radni posjet Izeta Nuhanovića, direktora Lukavačkog sajma turizma, lova i ribolova. Tijekom susreta u Sarajevu izraženo je obostrano zadovoljstvo činjenicom da je nastavljena uspješna suradnja koja se posebno očituje u činjenici da je Federalno ministarstvo okoliša i turizma i ove godine, treći put zaredom, generalni pokrovitelj Lukavačkog sajma turizma, lova i ribolova, saopćeno je iz ministarstva.

Ovogodišnji "LIST 2011" održat će se od 5. do 7. svibnja, a na sajamskom prostoru od skoro 3000 metara četvornih očekuje se više od stotinu izlagača iz BiH i regije čime se potvrđuje da je ovaj sajam odavno prerastao granice Tuzlanskog kantona Federacije BiH te je uvršten u godišnje sajamske kalendare poslovnih ljudi širom Europe.

Dvojica sugovornika suglasna su kako je ovaj zajednički projekt potvrda dobre suradnje unutar turističkog sektora te da je istu potrebno i dalje produbljivati i na razini cijele regije.

"Jedan o najvećih izazova suvremenog turizma kod nas je potreba za brendiranjem i kvalitetnijom promocijom naših destinacija što smo postavili kao temeljni cilj u koji smo spremni uložiti svoju energiju. Svoj doprinos ostvarenju tog cilja daje i Lukavački sajam turizma, ali i drugi domaći specijalizirani sajmovi koji predstavljaju važan marketinški alat za sveobuhvatno predstavljanje domaćih turističkih destinacija i usluga ne samo u BiH, već i u svijetu", kazao je ministar Herceg.

Ističući kako će Federalno ministarstvo okoliša i turizma i ubuduće snažno podupirati sve sajmove koji dodatno afirmiraju i promoviraju domaće turističke potencijale, Herceg je najavio izradu novog strateškog dokumenta - Strateškog i operativnog marketinškog plana turizma Federacije BiH do 2016. godine koji između ostaloga treba definirati ključne ciljeve destinacijskog marketinga, elemente pozicioniranja i brendiranja, turističke proizvode te ciljna tržišta, ali i detaljno razraditi marketinške i promocijske aktivnosti.

Pozivajući sve turističke djelatnike da ulože dodatne napore u pripremu ovogodišnje turističke sezone, ministar Herceg je izrazio uvjerenje kako će i LIST 2011. na najbolji mogući način demonstrirati opredjeljenje domaćeg turističkog sektora da se upusti u tržišnu utakmicu za svakog gosta nudeći kvalitetne turističke proizvode, navodi se u saopćenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.