NavMenu

Italijanski investitor za 1.5 mil KM kupio objekat nekadašnje Mehanike u Kozarskoj Dubici, slijedi pokretanje proizvodnje i nova zapošljavanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.03.2023. 11:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)Ilustracija

Poslovni objekat nekadašnje Mehanike u Kozarskoj Dubici kupilo je preduzeće Iron products sa italijanskim vlasnikom, koji već duži niz godine posluje na teritoriji Republike Srpske, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.

- Italijanski investitor kupio je objekat nekadašnje Mehanike za oko 1,5 mil KM, a radi se o ozbiljnoj firmi sa čijim predstavnicima smo razgovarali i koji i u Italiji uspješno posluje. Investitori su u fazi izrade projektne dokumentacije i plan je da o kraja godine objekat bude uređen i da počne proces proizvodnje - precizirao je Reljić.

On je naveo da riječ o preduzeću iz oblasti metaloprerađivačkog sektora koje je izvozno orijentisano, te da je najavljeno da će investitor u objekat uložiti još oko milion maraka, navedeno je na opštinskom sajtu.

Reljić je naveo da se u prvoj fazi proizvodnje očekuje zapošljavanje 25 do 30 radnika, a da se u opštinskom Odsjeku za privredu, investicije i razvoj već prikupljaju podaci potrebnim profilima radnika.

On je naglasio da je kupovina poslovnog objekta nekadašnje Mehanike rezultat dugogodišnjih napora Odsjeka za privredu, investicije i razvoj na čelu sa šefom Odsjeka Emirom Kočanom koji je bio u direktnom kontaktu sa italijanskim investitorima.

- U smislu privlačenja investicija opština Kozarska Dubica uvijek je bila dobar domaćin. Ovo je pozitivna priča za našu sredinu jer će biti zaposleno novih 25 do 30 radnika, a u budućnosti čak i više - rekao je Reljić.

Potvrdio je da je od investicije u Kozarskoj Dubici nedavno, zbog problema koji su nastali zbog rata u Ukrajini i posljedica po ekonomska kretanja, odustao njemački investitor koji proizvodi dijelove za avio-industriju, ali da ima drugih investitora koji su zainteresovani da ulažu na području opštine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

15.04.2024.  |  Građevina

50 godina Lukavac Cementa

15.04.2024.  |  Građevina

15.04.2024.  |  Vijesti

Znate li za "slučajni biser" Srednje Bosne? (VIDEO)

15.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.