NavMenu

U budućem hotelu Palas biće posla za oko 500 radnika - Novi objekat imaće 110 metara sa balkonom koji prkosi gravitaciji

Izvor: eKapija Srijeda, 22.03.2023. 14:11
Komentari
Podeli
Hotel palas (Foto: A.Čavić/Grad Banjaluka)Hotel palas


Izgradnjom hotela Palas osim novog izgleda centra grada dobićemo i nova radna mjesta, u kojem će biti zaposleno oko 500 ljudi, što je zaista od velikog značaja za naš grad.

Poručio je ovo gradonačelnik, Draško Stanivuković, istakavši kako je izgradnja ovog hotela značajan projekat za Banju Luku jer će ponuditi i dodatne smještajne kapacitete.

Gradonačelnik je rekao da je gradska administracija već vidjela projekat za hotel Palas, ali da će biti prezentovan javnosti od strane investitora – kompanije Cepter.

– Kada je riječ o samom projektu, potrebno je reći da će hotel biti visok oko 110 metara, vrijednosti između 60 i 70 mil KM. Riječ je o izuzetno modernoj i izazovnoj arhitekturi. Primjera radi, na 11 spratu će biti veliki balkon, koji će da prkosi gravitaciji. To je nešto što dosada nije rađeno na ovim prostorima – rekao je on.


Dodao je kako će upravo hotel Palas biti simbol ovog grada, koji prevazilazi sve dosadašnje kapacitete.

-Moram da kažem da smo 28. februara završili projekat rušenja starog dijela hotela. Ukupno imamo pet ponuda, a predstavnici Ceptera analiziraju ko će da izvodi te radove. Nakon toga, očekujemo kranove i novo, najveće gradilište, nakon onog u Parku Mladen Stojanović – kazao je gradonačelnik.

Poručio je kako će u izgradnji ovog hotela učestvovati domaće firme.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.