NavMenu

Pet načina da uspješno kombinujete različite stilove u dekoraciji vašeg doma

Izvor: Ženski magazin Srijeda, 22.03.2023. 08:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Michael Happiness/Unsplash)Ilustracija
Koliko god da volimo skandinavski stil, proljeće je pravo vrijeme za ukrašavanje kuće kombinovanjem različitih stilova namještaja. Možda vam se čini da je teško uskladiti boje, teksture i namještaj iz različitih decenija, ali slijedeći prave savjete i pravi izbor namještaja rezultat će vas sigurno iznenaditi.

Prilikom dekorisanja kuće ili stana ne postoji ništa kreativnije od spoja različitih stilova. Ne plašite se da kombinujte masivan namještaj sa svijetlijim bojama na zidovima ili odvažnu fotelju iz 70-ih sa modernim tepihom kako biste stvorili smjele kontraste. Kombinacijom različitih stilova ne samo da ćete podmladiti svoj lični prostor, već ćete ga i učiniti mnogo zanimljivijim i optimističnijim mjestom za život.

Pročitajte pet korisnih savjeta kako biste postigli ultimativni mix & match!

Ograničite paletu boja

Najlakši način da se uvjerite da će i nakon kombinovanja različitog namještaja vaša kuća izgledati harmonično, jeste da ograničite paletu boja koju ćete koristiti. Na primjer, ako u svoj prostor dodate namještaj u svijetlim bojama, uravnotežite rezultat neutralnom bojom na zidovima.


Dodajte moderna umjetnička djela

Klasičnom prostoru dodajte moderna umjetnička djela i obrnuto, klasična umjetnička djela dodajte modernom prostoru. Kontrast koji proizilazi iz ove intenzivne kombinacije uvijek stvara impresivne rezultate u enterijeru.


Proporcija i veličina objekata

Jedan od osnovnih principa u dizajnu enterijera je mjerenje razmjere koje se odnosi na proporciju i veličinu objekata u prostoru. Na primjer, stočić za kafu sa tankim nogarama bolje će se uklopiti pored teške sofe ili fotelje.


Izaberite komad koji vas inspiriše

Na primjer, ako volite namještaj iz 70-ih, možete nastaviti da ukrašavate sobu u sličnom stilu: tepihom sa okruglim šarama ili stočićem za kafu sa zaobljenim uglovima.


Spoj različitih materijala

Prilikom dekorisanja enterijera ne plašite se da rizikujete. Slobodno kombinujte nijanse, teksture, materijale i printove sve dok ne dobijete svoju dobitnu kombinaciju. Stvorite efekat kontrasta tako što ćete izabrati, na primjer, tamni komad namještaja i svijetli dekor ili namještaj od drveta u tamnim i svijetlim nijansama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.