NavMenu

Ovo su dobitnici Balkan Minds Business nagrada u Austriji

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 21.03.2023. 13:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sondem/shutterstock.com)Ilustracija
U sklopu jednog od najvećih inovacionioh događaja Salz21 objelodanjeni su dobitnici Balkan Minds Business nagrada, koje su otišle u ruke Azre Dedić-Schwaiger u ženskoj kategoriji i Nedžada Moćevića, u muškoj kategoriji. Oni su ovu nagradu osvojili u konkurenciji 20 nominovanih.

Azra Dedić-Schwaiger živi u Beču i jedini je bh. molekularni biolog sa sopstvenom kompanijom. Nedžad Moćević radi kao istraživač na Univerzitetu za primijenjene nauke u Salcburgu.

- Ono što mladim ljudima uglavnom nedostaje jesu uzori na koje se mogu ugledati. Ovo je i dalje veliki problem za one sa migracionim porijeklom. I upravo je to ono što mi želimo sa ovom inicijativom, a to je da predstavimo mlade ljude sa imigrantskim porijeklom - kaže Nela Pećić, idejni tvorac Balkan Minds.

Kako prenosi kurier.at, Balkan Minds je platforma za sve one sa imigirantskim biografijama sa Balkana, ali i okolnog područja, a koji su odrasli u Austriji, Njemačkoj i Švajcarkoj. To je mreža visokokvalifikovanih diplomaca i profesionalaca iz različitih industrija i oblasti, koji žele da razmjenjuju iskustva, nude obuku i podršku svima na njihovom karijernom putu. Cilj je da se vještine koje se stiču odrastanjem u dvjema različitim kulturama budu što vidjljivije, a samim time i da se više uvažavaju i cijene.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.