NavMenu

Kobasicijada kod Srpca 29. aprila, očekuju se izlagači iz zemlje i inostranstva

Izvor: Glas Srpske Četvrtak, 16.03.2023. 09:54
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Charly_7777)Ilustracija
Prva srbačka Kobasicijada biće održana 29. aprila kod društvenog doma u Kukuljama uz učešće brojnih izlagača iz zemlje i inostranstva.

Organizator manifestacije Branislav Kokan rekao je da će biti održana izložba suhomesnatih proizvoda, pokazna obrada svinje teške oko 100 kilograma i takmičenje za najbolju suvu kobasicu, a najuspješnijima će biti uručeni pehari.

- Za učešće su se već prijavili brojni pojedinci i ekipe iz Srpca, Gradiške, Laktaša pa čak i Austrije. Biraćemo najukusniju domaću kobasicu, ali ćemo predstaviti i druge mesne prerađevine, poput kulena, slanine, suvog mesa i drugih delikatesa - rekao je Kokan.

On je pozvao zainteresovane izlagače da se prijave za učešće, a cijena kotizacije je 10 KM, dok je ulaz za posjetioce besplatan. Prijave se vrše na brojeve telefona 065/314-133 i 065/518-071.

Kokan dodaje da je suorganizator manifestacije Savjet mjesne zajednice Kukulje na čelu sa predsjednikom Savjeta i narodnim poslanikom Radojicom Vidovićem.

- U domu će biti organizovana besplatna hrana u vidu kuvane kobasice i koljenice, a priredićemo i mini-sajam hrane i pića u vidu slanih i slatkih specijaliteta, koje će pripremati domaćice iz Kukulja i Srpca - istakao je Kokan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.