NavMenu

Oculto uvodi ISO certifikat: Braća Alimanović postavili nove standarde u optici

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 07.03.2011. 11:59
Komentari
Podeli

Nakon dugogodišnjeg rada u optici u BiH i inostranstvu, braća Danin i Senjin Alimanović odlučili su pokrenuti vlastiti posao i otvoriti ekskluzivni optički studio u centru Sarajeva. Tako je 2007. godine osnovana porodična kompanija "Oculto", koja zapošljava četiri osobe. Ideja je bila da se nakon niza jednoličnih optika, klijentima ponudi nešto novo, drugačije, posebno.

"Kao i svaki početak, bilo je teško, obzirom da smo sva sredstva obezbijedili samostalno i da je trebalo naporno raditi. Srećom, kupci su prihvatili ideju koju nudimo i otad traje priča o Ocultu. Naša misija je ponuda vrhunskog, individualnog, modernog i povoljnog proizvoda iz sektora oftalmičke (očne) optike, sa naglaskom na maksimalnu profesionalnost i individualan pristup klijentima", kaže u razgovoru za eKapiju Danin Alimanović, jedan od suvlasnika Oculta.

Kompaniju čine mladi ljudi, sa jedinstvenom inostranom edukacijom te dugogodišnjim radnim iskustvom u sektoru optike. Trenutno su u procesu certifikacije rada, te očekuju da će uskoro dobiti prestižni ISO certifikat za poslovanje.

Zastupaju više poznatih međunarodnih brandova iz sektora oftalmičke optike kao što su Zeiss, Essilor, Rodenstock, Ciba Vision, Bausch & Lomb, te brandove koji čine dio modne industrije kao što su Prada, Burberry, Gucci, Dior, Rayban, Tom Ford i mnogi drugi.

Alimanović ističe da naglasak nije na imenu branda nego na kvalitetu i ljepoti, sa maksimalnim zadovoljstvom klijenta kao imperativom. "Prije svega, smatramo da je uslužnost naša najvažnija značajka u odnosu na druge optičarske radnje. Profesionalnost i radno iskustvo nam daju prednost, a naše mlade godine kreativnost i energiju", naglašava on.

Prošla su vremena kada su se naočale smatrale ortopedskim pomagalom. Čak šta više, naočale su izraz stila, nešto što čini specifičan dio imidža. Zamislimo samo jednog Woodyja Allena ili Tarika Filipovića bez naočala! Kada se uzme u obzir da su one sredstvo za rad bez kojih ne možemo zamisliti svakodnevni život, onda smatramo da im treba pokloniti pažnju koju zaslužuju i time potražiti za sebe najbolje što se može pružiti, ističu u Studiju Optici Oculto.

Sunčane naočale neizostavni su modni accesoire koje upotpunjuju cjelokupni look pojedinca, a sa današnjim oštečenim ozonskim omotačem one su i neophodno sredstvo za zaštitu od UV zraka. Za one koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da moraju nositi naočale, ili za dinamične osobe čije su aktivnosti otežane nošenjem naočala, Oculto nudi kontaktne leće kao idealno rješenje.

"Naši kupci su individualci koji cijene vrhunski proizvod i vrhunsku uslugu, modno su osviješteni, drže do stila i umiju prepoznati kvalitetu i profesionalnost. Naši kupci su svi oni koji imaju problem sa vidom a ne znaju kako da ga riješe ili prosto žele da dobro izgledaju sa dobrim naočalama", kaže Alimanović.

On naglašava da je stručna pomoć bitan faktor u cijelom procesu, počevši od anamneze, preko odabira odgovarajućeg rješenja do postprodajne asistencije. Preduvjet za profesionalan rad i stručnost jeste kvalitetna naobrazba, radno iskustvo i individualan pristup svakom kupcu, po čemu je Oculto već nakon tri godine postojanja, postao prepoznatljiv.

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.