NavMenu

Električna Ampera: Opel u prvi plan stavio svoj 'zeleni' model

Izvor: Lider poslovni tjednik Subota, 05.03.2011. 12:46
Komentari
Podeli

Opel je marka koja je također na ženevskom sajmu u prvi plan stavila svoj `zeleni` model. Napokon je svjetlo dana ugledala produkcijska verzija njihove električne Ampere.

Opel Ampera će biti prvo električno vozilo u Europi pogodno za svakodnevnu vožnju. Peterovratna Ampera u svoje `odaje` može smjestiti četiri osobe. Puni se četiri sata na 230 V na standardnu strujnu utičnicu. Opremljena je benzinskim motorom, u slučaju da se baterije isprazne. Električni motor snage je 150 KS uz čak 370 Nm okretnog momenta, piše mojauto.net, prenosi Lider.

Proizvođač iz Russelsheima na svojem izložbenom prostoru predstavio je Zafira Tourer koncept, njihov MPV koji će osvojiti mnoge obitelji svojim atraktivnim izgledom i prostranošću kada uskoro krene u proizvodnju.

Prvi primjerci ovog monovolumena bit će isporučeni kupcima već krajem ove godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.