NavMenu

REZ: Počela implementacija projekta "Starter"

Izvor: eKapija Petak, 04.03.2011. 15:43
Komentari
Podeli

Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH-REZ u saradnji sa općinama Busovača, Maglaj, Novi Travnik, Travnik i Žepče imlementira projekt "Starter – edukativni program za poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje", koji finansira Ambasada Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini.

Ovim projektom će se promovisati poduzetnički duh i poboljšati vještine mladih i nezaposlenih kako bi se generisale nove poslovne ideje, pružila podrška razvoju novih preduzeća i otvaranju novih radnih mjesta. Pružanjem tehničke i finansijske pomoći, ograničene na odabrane poslovne ideje, želimo postaviti primjer i motivirati lokalne vlasti kako bi podržali nova preduzeća kroz promociju, edukaciju i finansijsku podršku.

Start-up podrška u svakoj općini će biti organizovana kroz dva međusobno povezana modula – Start-up podršku i Start-up fond. Uposlenici REZ Agencije će biti uključeni u organizaciju, planiranje i provedbu treninga i stoga imati vodeću ulogu u provedbi cijele djelatnosti. Ovaj modul je zamišljen kao ciklus / niz radionica / treninga koji će obuhvatiti sve segmente poslovanja preduzeća, a posebno je prilagođen za nova preduzeća. Konačni rezultat ove obuke bi trebale biti definirane i razvijene poslovne ideje spremne za provedbu, navode iz REZ-a.

Start-up fond u iznosu od 15.000,00 KM je obezbijeđen od strane općina, partnera u projektu, i koristiti će se za podršku 3 najbolja poslovna plana u otvorenom takmičenju i na taj način će se direktno pružiti podrška prilikom osnivanja novih preduzeća, kao i otvaranju novih radnih mjesta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.