NavMenu

Traži se investitor za obnovu Sportsko-rekreativnog centra Bećaruša u Bileći - Očekivano ulaganje oko 1,2 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 13.03.2023. 11:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay/Laterjay)Ilustracija
Opština Bileća traži investitora za obnovu Sportsko-rekreativnog centra Bećaruša. Kako se navodi na sajtu Invest in Srpska u pitanju je izgrađen kompleks koji zahtijeva minimalne investicije. Od potencijalnog investitora se očekuje ulaganje u vrijednosti oko 1,2 mil KM radi obnavljanja infrastrukture, uređenja prostora i otvaranje novih radnih mjesta.

- Opština se obavezuje da će investitora osloboditi plaćanja komunalnih naknada i taksi za prvih 12 mjeseci poslovanja. Takođe, Opština će subvencionisati zapošljavanje mladih i socijalno ugroženih kategorija. Potencijalni investitor će imati potpunu podršku opštinske administracije sa ciljem što bržeg obavljanja administrativno-tehničkih poslova - dodaje se.

Inače, Sportsko-rekreativni centar prostire se na 24.321m2 i u vlasništvu je Opštine Bileća. Kompleks čine dva objekta - "bećaruša" na tri etaže površine 397 m2 i zgrada zajedničkog stanovanja površine 712 m2. Ostatak kompleksa čine dvorište, zemljište uz zgrade, te sportski tereni. Parcela je opremljena sa cjelokupnom infrastrukturom.

- Kompleks se nalazi na izuzetno povoljnoj lokaciji, udaljen svega je 100 metara od raskrsnice puteva koji vode prema Crnoj Gori i Hrvatskoj. U krugu od 60-ak kilometara nalaze se aerodomi u Dubrovniku i Tivtu, a planirana je izgradnja i aerodroma u Trebinju, koje bi se nalazio na svega 30 kilometara od ovog kompleksa. Sportsko-rekreativni centar, ugostiteljski objekti sa hotelskim smještajem, dom za starija lica, stambeni kompleks samo su neke od mogućnosti koje se otvaraju za potencijalnog investitora - navodi se.

Što se tiče planiranih aktivnosti na realizaciji ove investicije, urađena je projektno-tehnička dokumentacija, te pribavljena Urbanistička saglasnost.

S.Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.