NavMenu

Prnjavor prodaje dvije parcele u poslovnoj zoni Vijaka ispod tržišne cijene

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.03.2023. 07:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Troy Mortier/Unsplash)Ilustracija
Opština Prnjavor prodaje dvije građevinske parcele u poslovno-turističkoj zoni Vijaka putem javnog nadmetanja, a u oglasu se navodi se da je cijena ispod tržišne.

Nepokretnosti su ukupne površine od 17.731 m2, od čega prva parcela zauzima 8.836 m2, a druga 8.895 m2.

Početna cijena zemljišta je 12KM/m2 što je utvrđena tržišna vrijednost a najpovoljnija ponuđena cijena će biti umanjena za iznos od 3,5 KM/m2 ukoliko investitor u roku od tri godine zaposli na neodređeno vrijeme namanje 15 novih radnika.

Ako investitor u trenutku podnošenja prijave zapošljava najmanje 40 radnija cijena zemljišta se takođe umanjuje za iznos od 3,5 KM/m2, a za isti iznos biće umanjena i ako je vrijednost investicije u objekat mnimalno 700.000 KM.

U slučaju prijave jednog ponuđača prodaja zemljišta se može izvršiti neposrednom podogbom, navodi se u oglasu.

Licitacija je zakazana za 28. mart, a detalji se nalaze OVDJE.

Parcele poslovna zona Vijaka (Foto: Investinprnjavor.com)Parcele poslovna zona Vijaka
Podsjećamo da je krajem 2022. saopšteno da je u toku izgradnja saobraćajnice široke 16 metara kako bi privrednici u Poslovnoj zoni Vijaka imali jednostavniji i brži pristup auto-putu 9. januar.


Načelnik opštine Darko Tomaš tom prilikom je najavio da je više od 95% dogovora postignuto sa novim investitorom, koji planira uložiti više od 50 mil EUR.

- Za povezivanje samog tog puta sa auto-putem, neophodna je i gradnja kružnog toka koja košta 2,6 mil KM i ja očekujem ovdje podršku i pomoć republičkih vlasti - naglasio je Tomaš.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.06.2024.  |  Saobraćaj

Pola miliona za podsticanje uvođenja novih avio-linija u CG

Vlada je na telefonskoj sjednici dala saglasnost Nacionalnoj turističkoj organizaciji (NTO) da 510 hiljada EUR sa podračuna namijeni za podsticajne mjere koje imaju za cilj rast turističkog prometa sa emitivnih tržišta organizovanim avio-prevozom. U Vladi očekuju da se tih pola miliona EUR upotrijebi za uvođenje novih avio-linija kojima se Crna Gora povezuje sa destinacijama sa emitivnog tržišta i/ili povećanjem broja rotacija na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.