NavMenu

Turističke agencije: Pod znakom pitanja putovanja u Tunis i Egipat

Izvor: Nezavisne novine Petak, 04.03.2011. 09:04
Komentari
Podeli

Većina domaćih turističkih agencija neće ove godine organizovati ljetovanje u Tunisu i Egiptu zbog nedavnih nemira u sjevernoj Africi, ali će umjesto njih ponuditi aranžmane u Turskoj, Španiji i drugim zemljama, pišu "Nezavisne novine".

"Nećemo raditi Tunis jer nemamo dovoljno interesovanja, a oni koji su ga iskazali prebaciće se na Tursku ili Palma de Majorku, što je novost u našoj ponudi", rekao je Mirza Ferhatbegović iz Odjeljenja prodaje u Turističkoj agenciji "Sol azura".

On je napomenuo da su na upravo održanom turističkom sajmu u Beogradu egipatski i tuniski turoperatori s kojima posluju balkanske turističke agencije ponudili niz pogodnosti.

"Najavili su da će egipatska Vlada, čim bude oformljena, subvencionisati čarter letove koji budu putovali prema Egiptu, a egipatski konzulat u Sarajevu najavio je uspostavu redovne čarter linije Sarajevo - Kairo radi privlačenja turista", naveo je Ferhatbegović.

Direktor "Relax toursa" Minka Jašarević rekla je da su u ovo vrijeme ranijih godina već ugovarali čarter letove, rezervacije karata i hotela, ali da sada nisu sigurni hoće li uopšte nuditi Egipat, jer će situacija biti jasnija nakon referenduma u ovoj državi koji je zakazan za 11. mart.

Goran Vrhovac, zadužen za prodaju u Agenciji "Adriatica line", kaže da rezervacije počinju krajem marta i da će se do tada znati hoće li biti nuđen Egipat i Tunis.

Predsjednik Udruženja turističkih agencija BiH Zoran Bibanović očekuje da će potovanja u zemlje sjeverne Afrike biti smanjena, ali da neće doći do potpune obustave, jer ima još vremena do ljetne sezone i prilike se mogu poboljšati.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.