NavMenu

Program ReLOaD2 - Poziv nezaposlenim mladim osobama za učešće u besplatnim obukama za razvoj digitalnih vještina

Izvor: eKapija Srijeda, 01.03.2023. 07:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg finansira Europska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, poziva nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem na području partnerskih gradova/općina/opština: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez, da se prijave za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama za razvoj digitalnih vještina.

Zainteresovane mlade osobe trebalo bi da svoj interes za učešće u besplatnim sertifikovanim obukama potvrde popunjavanjem obrasca koji se nalazi na ponuđenom linku najkasnije do 21. marta 2023. godine.

Dinamika i sprovođenje sertifikovane obuke biće definisana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama.

Obuke će biti organizovane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih sertifikovanih kuća sa područja Bosne i Hercegovine. Zainteresovane mlade osobe moći će da odaberu učešće u sljedećim sertifikovanim obukama:

Razvoj digitalnih vještina (sprovođenje obuke je moguće onlajn ili uživo)
1.1. Ms Excel – osnovno i napredno poznavanje; procijenjeno trajanje obuke je 24 časa
1.2. Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procijenjeno trajanje obuke je 48 časova
1.3. Digitalni marketing – upravljanje društvenim mrežama; procijenjeno trajanje obuke je 22 časa

Prema planu sprovođenja obuke očekuje se da će obuke biti organizovane u periodu maj–jul 2023. godine.

- Izabrani kandidati će biti blagovremeno informisani o dinamici izvođenja obuke. Sva pitanja u vezi sa ovim pozivom zainteresovani mogu da pošalju na mejl adresu e-poštom na registry.ba@undp.org sa referencom na "Besplatne sertifikovane obuke – ReLOaD2 BiH projekat" u naslovu. Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave i time osiguraju učešće u ovoj obuci - poručuje se.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.