NavMenu

BH-Gas bira konsultanta za nadzor izgradnje gasovoda Zenica-Travnik

Izvor: eKapija Utorak, 01.03.2011. 13:44
Komentari
Podeli

Preduzeće BH-Gas nastavlja sa pripremama za realizaciju jednog od najznačajnijih projekata u ovoj godini, izgradnji transportnog gasovoda Zenica – Travnik. Nakon što je u sklopu tenderskog postupka sačinjena lista kompanija koje su prošle pretkvalifikaciju za izvođača radova, BH Gas je jučer raspisao novi tender, ovaj put za odabir nadzora nad radovima na gasovodu.

Predmet javnog konkursa je odabir konsultantske kuće koja će vršiti nadzor nad poslovima izgradnje gasovoda i prateće infrastrukture. Nakon što kompanije iskažu interes za pružanje usluga nadzora, BH Gas Će sačiniti listu kompanija koje zadovoljavju kriterije i uručiti poziv da dostave prijedloge.

Rok za dostavu je 17. mart 2011. godine, a ugovor bi pobjednikom konkursa trebao biti potpisan u junu 2011. godine. Odabir nadzora i izvođača građevinskih radova bit će birano prema uputama i pravilima Evropske banke za obnovu i razvoj, koje je finansijer projekta.

Ugovor koji je Bosna i Hercegovina potpisala sa ovom međunarodnom finansijskom institucijom, odobren je kredit u iznosu od 17 miliona eura za ove svrhe. Sredstva za izradu glavnog projekta i isplatu naknada za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju gasovoda u visini od dva miliona KM osigurat će BH Gas iz vlastitih sredstava.

Budući gasovod Zenica – Travnik ukupne dužine oko 41 kilometar, prostirat će se na području općine Zenica u dužini od 7 kilometara, a ostatak gasovoda prolazit će kroz teritoriju Srednjobosanskog kantona i prirodnim gasom snabdijevati općine Busovača, Vitez, Novi Travnik i Travnik.

N.V.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.