NavMenu

Branko Babić EY Preduzetnik 2022. u Srbiji

Izvor: eKapija Subota, 25.02.2023. 09:16
Komentari
Podeli
Darko Budeč, Branko Babić i Ivan RakićDarko Budeč, Branko Babić i Ivan Rakić
Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije Phi Academy dobitnik je prestižnog priznanja EY Preduzetnik godine TM koje tradicionalno dodeljuje međunarodna revizorsko - konsultantska kompanija EY (Ernst&Young). Nagradu pobedniku uručili su predsednik nezavisnog žirija, Darko Budeč i Ivan Rakić - Rukovodeći Partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Pored glavne nagrade, revizorsko–konsultantska kompanija EY (Ernst&Young) uručila je priznanja Stojanu Dangubiću, ispred kompanije Aling Conel u potkategoriji EY Inovativni Preduzetnik godine, dok je Miloš Kostić ispred kompanije MT-Komex odneo priznanje u potkategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine.

- Samo učešće u ovom programu je zaista velika čast. Izuzetno sam ponosan na to što sam se našao u društvu fantastičnih preduzetnika i što ću predstavljati našu zemlju u Monte Karlu. Ova pobeda neverovatna je motivacija za svaki naredni preduzetnički poduhvat - izjavio je Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije PhiAcademy i EY Preduzetnik za 2022. godinu, navedeno je u saopštenju.

Kompaniju PhiAcademy osnovao je Branko Babić 2014. godine. Delatnosti kompanije PhiAcademy su edukacija i obučavanje ljudi za izvođenje tretmana trajne šminke, proizvodnja boja i alata potrebnih za trajno šminkanje, njihova prodaja i distribucija po čitavom svetu putem online platforme. Jedina je kompanija koja svojim poslovanjem obuhvata sve segmente procesa u izvođenju trajne šminke. Ovo je najveća akademija lepote na svetu čije je sedište u Srbiji (Beograd), a posebni dodatni sektori u distribuciji i proizvodnji nalaze se u Austriji, Nemačkoj i Srbiji.

- Program EY Preduzetnik godine već više od jedne decenije okruženju i tržištu predstavlja fantastične kandidate. Naša kompanija već godinama svedoči o neizmernom trudu koji preduzetnici ulažu u razvoj svojih kompanija i u unapređenje lokalnih zajednica u kojima posluju. Preduzetnici su najčešće pioniri u svojim nišama, bez obzira na to da li su primenili novi način poslovanja, nove ideje, nove tehnologije, čime su nezamenljivi deo privrede. Zbog toga sam izuzetno ponosan što ovaj program veliča one koji imaju dalekosežni uticaj na okruženje i sigurno mogu reći – stvaraju magiju. Uveren sam da će i ovogodišnji pobednik parirati preduzetnicima sa svetske scene i da ćemo još jednom pokazati koliko uspešnih kompanija zaista postoji u našoj zemlji - izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

Kao nosilac priznanja EY Preduzetnik 2022. godine, Branko Babić, predstavljaće Republiku Srbiju na izboru za Svetskog EY Preduzetnika godineTM, u junu mesecu u Monte Karlu.

Pored dobitnika priznanja, po odluci nezavisnog žirija u finalu za glavnu nagradu našli su se: InMold Plast (Goran i Slobodan Janković i Nevena Nikolić), LE-CO (Lidija Leković), Natura Trade (Milenko i Branislav Božić), Poslovni Sistem Mihajlović (Dejan Mihajlović), Relog Media (Milutin Pećić).

Mobility partner ovogodišnjeg Programa EY Preduzetnika godine je Star Import, a Raiffeisen banka i ove godine je sponzor gala večeri.

Izbor EY Preduzetnik godine je tradicionalno podržan i od strane Ministarstva privrede, Radio Televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije, poslovnog portala eKapija, a od ove godine i portala Nova ekonomija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.