NavMenu

Prosječna plata u FBiH u decembru 1.180 KM

Izvor: Nezavisne novine Petak, 17.02.2023. 07:32
Komentari
Podeli
(Foto: vallter/shutterstock.com)
Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u Federaciji BiH /FBiH/ decembru prošle godine iznosila je 1.180 KM i nominalno je viša za 1,6 odsto, a realno za 2,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u decembru 2022. godine nominalno je viša za 12,8 odsto, a realno niža za 2,5 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku, prenosi Srna.

Najveće povećanje prosječne mjesečne isplaćene neto plate u decembru lani u odnosu na prethodni mjesec, zabilježeno je u stručnim, naučnim i tehničkim djelatnostima i to za 7,4 odsto, zatim u finansijskim i djelatnostima osiguranja za 6,4 odsto, te u vađenju ruda i kamena za 5,1 odsto.

U isto vrijeme smanjenje prosječne mjesečne isplaćene neto plate zabilježeno je u ostalim uslužnim djelatnostima za 1,9 odsto, te u hotelijerstvu i ugostiteljstvu za 0,6 odsto.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.