Izvor: eKapija | Srijeda, 23.02.2011.| 08:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podrška Bijenalu koje će se održavati u Titovom bunkeru

Projekt međunarodnog bijenala suvremene umjetnosti ``D-O Ark Underground`` koje je Vijeće Europe već proglasilo europskim kulturnim događajem prije nekoliko dana dobilo je i službenu podršku ministara kulture Srbije, Crne Gore i naše zemlje.

Ministri su podržali ovaj susret umjetnika i povjesničara regiona koji će tokom održavanja biti poligon za postavljanje važnih pitanja kao što su kulturno-povijesno naslijeđe i kulturni identitet čime se stvara dobra pretpostavka za otvoreni dijalog u oblasti kulture među zemljama iz bližeg okruženja.

Bijenale će biti održano u svibnju ove godine u Konjicu, a ono što daje višu dimenziju samo događaju je da će ono biti održano u atomskom skloništu Josipa Broza Tita.

Bijenale u Titovom skloništu sastojat će se od predavanja, izložbi, okruglih stolova, performansa. Planirano je da ono bude mjesto susreta brojnih stranih i domaćih umjetnika, kustosa, teoretičara umjetnosti.

Inače, izgradnja ovog skloništa, koji je u vrijeme bivše Jugoslavije čuvan kao najveća vojna tajna, koštala je 4,6 milijardi američkih dolara i u to vrijeme je predstavljala treću najveću investiciju države u vojne svrhe.

D.K.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.