NavMenu

U CG stižu IHG, Hayat, Marriott, Accor - Svjetski hotelski brendovi doprinose konkurentnosti destinacije

Izvor: radiokotor.info Srijeda, 08.02.2023. 07:37
Komentari
Podeli
Budući izgled hotela Marriott (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Idejno rješenje/Business Art)Budući izgled hotela Marriott
Izvršni direktor hotelske grupacije Casa del Mare, Nikola Milić, prošlogodišnji dobitnik godišnje nagrade Privredne komore Crne Gore za unapređenje menadžmenta, ocijenio je za Radio Kotor da dolazak svjetski poznatih hotelskih brendova na ove prostore, poput IHG-a, Hayat-a i Marriott-a, doprinosi konkurentnosti destinacije i podizanju kvaliteta rada u turističkoj privredi.

- Upravo su oni ti koji nas tjeraju da budemo bolji. Upravo su oni reper svjetskih standarda ove industrije. Vizija, koju smo stvorili prije nekih destak godina, kada smo sanjali da osnujemo grupaciju, stvorena je upravo kroz sve ono što smo naučili i kako su rasli IHG, Hayat, Marriott i svi ostali veliki hotelski brendovi. Mislim da je za destinaciju od velike važnosti što će svi oni biti kod nas, pogotovo kad pričamo o mikrolokaciji, u zalivu. Hayat je već potopisao ugovor i od predstjeće sezone se očekuje da bude frašinzer u Stolivu, u Kotor Bay - kazao je.

Kako je rekao, Marriott je u izgradnji, na jednoj izuzetnoj važnoj lokaciji u Kotoru, te smatra da će dosta doprijeniti gradu i razvoju turizma i podići ga na jedan neki daleko veći nivo.

Budući izgled hotela Teuta u Risnu (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i utbanizma/Studio Grad/Idejno rješenje/Printscreen)Budući izgled hotela Teuta u Risnu
- Accor je kroz brend Movenpick ovdje u Risnu, tako da su to sve dobre stvari koje će i nas male hotelijere tjerati da budemo bolji, da više razmišljamo strateški, da razmišljamo o stndardima i procedurama, na neki način olakšaće i našu konkurentnost destinacije i njen razvoj u budućnosti - naveo je.

Kako je kazao, to su odlične stvari.

- Daće Bog da i drugi poznati brendovi i lanci dođu kod nas u zaliv i Crnu Goru, a nadam se i da ćemo uspjeti da sačuvamo neke za koje medijski znamo da se lomi da li će ostati ili ne. Ako svi budu ovdje, šaljemo veoma jasnu sliku da smo potencijalno interesantna destinacija za turiste visoke platežne moći, što je negdje i opredjeljenje kroz Strategiju turizma da Crna Gora bude destinacija luksuznog turizma. Samo sa dobrim brendovima, kao ovi koje smo spomenuli i mnogi drugi, mi koračamo ka tom putu - kazao je Milić.

Na prostoru bivšeg Fjorda, kao i na više drugih u zalivu, vidi isključivo hotelske sadržaje i ništa drugo.

- Ako možemo da nazovemo uspjehom ovo što smo napravili sa Casa del Mare grupacijom, onda mogu reći da je jedan veliki dio toga naša percepcija gledanja na hotelijerstvo, kao posao, a ono je za nas život. Tako da na mnogim lokacijama u zalivu vidim puno malih, lijepih butik hotela. Naravno, trebaju nam i veliki hoteli, kao generatori turizma. Konkretno na lokaciji gdje se nalazio Fjord, za kojeg me veže mnogo lijepih uspomena iz djetinjsta, a tu sam proveo matursku noć, lijepe maskembale, vidim obavezno hotel i radujem se da to bude što prije, da li kroz novi brend ili kroz nekog već poznatog operatera, ali radujem se da tu bude što prije hotel visoke kategorije - rekao je Milić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.