NavMenu

"Prenosivi vjetropark" za prikupljanje energije vjetra gdje god da odete

Izvor: TechLifestyle Srijeda, 08.02.2023. 07:46
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Pixabay / josealbafotos)Ilustracija
Ljepota vjetra je u tome što on nije vezan za doba dana kada je sunce na nebu. Možete podjednako efikasno da prikupljate energiju iz vjetra noću kao i danju. Jedina prepreka do sada je bila to što je instalacija sopstvenog vjetroparka nenormalno skup poduhvat koji zahtijeva mnogo prostora.

Prenosivi, lagani vjetrogenerator AIR-W kompanije Jackery ima sklopiv dizajn što mu omogućava da bude kompaktan i podjednako lak za prenošenje kao i set solarnih panela. AIR-W ima kućište od kompozita termoplastike i ugljeničnih vlakana zbog čega je ultraprenosiv, a visok je oko 150 cm. On ima dvije vjetroturbine postavljene vertikalno jedna iznad druge, sa sklopivim lopaticama koje se rasklapaju po potrebi i osnovom nalik na tronožac sa ugrađenim "kandžama" koje vam omogućavaju da čvrsto fiksirate AIR-W na bilo kojoj vrsti zemljišta i terena.

Rasklopite ga i dobijate svoj lični vjetropark koji može da generiše do 200 W snage, što je dovoljno za napajanje laptopa, telefona, bežičnog zvučnika, tableta i drona istovremeno!

AIR-W je najkompaktnija vjetroturbina za količinu energije koju proizvodi i generiše 200 W snage u pakovanju koje je dovoljno malo da ga možete staviti pod mišku kada je sklopljeno. Kompozitni materijali od ugljeničnih vlakana čine čitavu strukturu karakteristično laganom a istovremeno i izdržljivom kako bi mogla da podnese i jake nalete vjetra.

Da se AIR-W ne bi prevrnuo ili odletio, njegova baza ima "kandže" koje se zakopaju u zemlju i drže ga sigurno na mjestu, nešto slično kao što funkcionišu šatori. Napravljen je da bude vodootporan takođe, a njegov IP67 rejting vam omogućava da ga koristite čak i po surovom vremenu kako bi vaš dom ili kamp imali struje čak i kada je nevrijeme!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.