NavMenu

Kosmos ima šansu da plati dugove za komunalnu naknadu u ratama - Grad razmatra da otkupi zemljište u vlasništvu preduzeća

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.02.2023. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: Kosmos.ba)
Predstavnici Grada Banjaluke održali su sastanak sa upravom Kosomosa u vezi sa otvorenim pitanjima i problemima zbog blokiranog računa tog preduzeća usljed dugovanja za komunalnu naknadu.

- Grad je pokazao razumijevanje za probleme tog preduzeća, te su u tom pravcu doneseni i određeni zaključci, među kojima i taj da se Kosmos obrati Gradu sa prijedlogom sporazuma o plaćanju duga u ratama, uz obezbjeđenje mjenicama – kazao je šef Odsjeka za pravna pitanja u Gradskoj upravi, Goran Bundalo.

Po zaključenju ovog sporazuma, kako je naveo, Grad Banjaluka bi odblokirao račun Kosmosa.

- Takođe je bilo razgovora i o mogućnosti da Grad Banjaluka otkupi od Kosmosa zemljište koje je u vlasništvu tog preduzeća, a na kojem je izgrađena rejonska kotlovnica, o čemu bi trebala odlučivati Skupština Grada po prethodno provedenom postupku, a od koje naknade bi Kosmos mogao izmiriti dugovanja Gradu koja iznose preko 500.000 KM – pojasnio je Bundalo, prenio je gradski sajt.

Na sastanku je istaknuto da i dalje ostaje otvoreno pitanje smještaja srednje Medicinske škole u prostorijama Kosmosa, a u čije rješavanje se mora uključiti nadležno ministarstvo, odnosno Vlada Republike Srpske.


Kako podsjećaju, Grad je u više navrata izlazio u susret Kosmosu i odgađao naplatu svojih potraživanja po osnovu komunalne naknade, koju to preduzeće ne plaća blagovremeno, jer kako navode – njima se ne plaća tržišna vrijednost zakupa za prostorije koje koristi Medicinska škola.

Iz tog preduzeća naveli su da će po potrebi pokrenuti i sudski postupak za naplatu fakturisanih zakupnina školi u iznosu od preko 800.000 KM i zatražiti iseljenje škole, što zahtijeva pažnju i reakciju nadležnih republičkih institucija, navedeno je iz Grada Banjaluka.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.