NavMenu

Imovina Agrokombinata u Rogatici biće ponuđena drugom kupcu - Kompanija DMM nije uplatila novac

Izvor: Glas Srpske Subota, 04.02.2023. 10:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AVN Photo Lab/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija DMM iz Rogatice u ostavljenom roku od 30 dana nije uplatila ponuđeni iznos za kupovinu poslovnog prostora Agrokombinata u stečaju, zbog čega je nekretnina ponuđena drugom zainteresovanom kupcu.

Naime, ova firma je putem pismene ponude kupila prostor u stambeno-poslovnoj zgradi poznatoj kao "supermarket" sa 563 metra kvadratna na licitaciji održanoj krajem godine i za nju ponudila 900.000 maraka.

Međutim, kako je istakao stečajni upravnik bivšeg rogatičkog giganta u poljoprivrednoj proizvodnji, trgovini i ugostiteljstvu Radomir Jokić, nije uplatila ponuđeni iznos, zbog čega je ostala i bez uplaćenog depozita u visini deset odsto od početne cijene za licitaciju ponuđene nekretnine koja je bila 604.000 maraka.

- Pošto je za kupovinu "supermarketa" bilo zainteresovano drugo fizičko lice, koje je uplatilo određeni depozit, pozvali smo ga putem posebnog zaključka da ima mogućnost da kupi ovaj objekat uz uslov da uplati preostali dio ponuđene cijene, koja je, treba priznati, znatno niža od one koju je ponudila kompanija DMM - navodi Jokić.


Dodaje da je i drugom ponuđaču dat rok za uplatu 35.000 maraka od 30 dana, nakon čega će steći uslov da preuzme predmetnu nekretninu.

Nezvanično, riječ je o Miroslavu Radoviću, bivšem fudbaleru rogatičke Mladosti, beogradskog Partizana i Legije iz Varšave.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.