NavMenu

RS: Za nastavak sanacije vodoprivrednih objekata u slivu Save slijedi još 9,3 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 03.02.2023. 07:51
Komentari
Podeli
(Foto: Dragana Pajkanović)
Vlada Republike Srpske usvojila je juče, 2. februara, Informaciju o stanju vodoprivrednih objekata u Republici Srpskoj, na teritorijama koje pripadaju slivu rijeke Save i potrebi nastavka radova na uređenju i sanaciji vodoprivrednih objekata.

Zaduženi su Ministarstvo finansija i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da obezbijede 9,3 mil КM sa uračunatim PDV, za provođenje ovih aktivnosti.

Javna ustanova Vode Srpske zadužena je da u cilju provođenja ovih aktivnosti provede postupak javnih nabavki u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

U Informaciji je navedeno da je u periodu od 2020-2022 godine sanirano i uređeno 445 kilometara primarne kanalske mreže i 422 kilometra sekundarne kanalske mreže, a ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 13.200.000 КM sa PDV-om.

Sa do sada izvedenim radovima, sanirano je i uređeno oko 75% vodoprivrednih objekata, odbrambenih i obodnih nasipa i hidromelioracionih mreža primarnih, sekundarnih i tercijarnih kanala koji gravitiraju slivu rijeke Save.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.