NavMenu

Pri kraju obnova mosta u banjalučkim Trapistima - U planu i uređenje rekreativne zone pored mosta

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 30.01.2023. 15:27
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Banjaluka)
Privodi se kraju rekonstrukcija starog mosta u banjalučkom naselju Trapisti.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banjaluka, građevinski radovi su završeni, a u narednom periodu radiće se na postavljanju rasvjete.

Grad Banjaluka je u ovom momentu fokusiran na uređenje područja oko mosta, poput prilaznih puteva, zelenila, ali i svega ostalog što bi trebalo da upotpuni ambijent oko mosta u Trapistima, saopšteno je na gradskom sajtu.

Kao što je i ranije najavljeno, plan gradske administracije jeste da se ulaže u Trapiste, odnosno da se valorizuje ovo područje.

U toku je izrada projekta izgradnje parka pored mosta, kao i uređenja obala, ali i biciklističkih staza koje vode do Trapista.

(Foto: Grad Banjaluka)
Gradska administracija očekuje podršku i od Poljoprivrednog instituta Republike Srpske, koji raspolaže zemljištem koje se nalazi pored mosta, te je upućena inicijativa da se Gradu ustupi ova parcela za izgradnju i uređenje rekreativne zone.

Naime, na zadovoljstvo mnogobrojnih Banjalučana, u septembru prošle godine počela je rekonstrukcija starog mosta u naselju Trapisti.

Kako je tom prilikom istaknutno, decenijama niko nije imao sluha za obnovu ovog mosta, iako je to za mještane ovog dijela grada bilo od velikog značaja.

- Ovo je mjesto odakle je Banjaluka i potekla, te kao takvo ima izuzetno značajno mjesto u istoriji našeg grada – rečeno je tada prilikom obilska radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.