NavMenu

Početkom ljeta predviđeno da zaživi jedinstveni TAG uređaj na autoputevima u BiH

Izvor: eKapija Petak, 27.01.2023. 11:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Sistem elektronske naplate na autoputevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH trebalo bi da bude uvezan tako da bi vozači u BiH već ove godine mogli koristiti jedinstveni TAG uređaj.

Potvrdio je to za Srpskainfo izvršni direktor za tehnička pitanja u Autoputevima RS Slobodan Stanarević, a prenosi BL portal.

Predstavnici Autoputeva RS i Autocesta FBiH ove sedmice su imali sastanak na tu temu, a kako kaže Stanarević, usaglašeno je da već idućeg mjeseca bude potpisan sporazum o saradnji dva javna preduzeća.

On očekuje da će novina na auto-putevima u BiH "zaživjeti" do početka ljetne sezone godišnjih odmora.

Kako ističe, volja postoji, potrebno je još tehnički urediti sistem, tako da se naplata automatski odvaja na račune Srpske i Federacije, u zavisnosti od toga kojim auto-putem vozači prolaze.

U cijelu priču prvobitno bila uključena i Srbija, u okviru inicijative regionalnog projekta "Otvoreni Balkan", ali, kako kaže Stanarević, oni su zbog "određenih problema" morali napustiti ovu ideju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.