NavMenu

Zajednički projekat Bijelog Polja i Priboja: Lim dobija plutajuću barijeru za otpad

Izvor: eKapija Petak, 06.01.2023. 20:24
Komentari
Podeli
(Foto: geraldsimon00/Pixabay)
Preduzeće Komunalno - Lim iz Bijelog Polja u narednih 18 mjeseci će, u partnerstvu sa JKP Usluga iz Priboja, realizovati prekogranični EU projekat "Zaštita prirodne okoline Polimlja od otpada". U okviru projekta, na Limu će biti postavljene i barijere za hvatanje u usmjeravanje otpada.

Ukupna vrijednost projekta je 366.000 EUR, čiji je glavni cilj stvaranje tehničkih i organizacionih preduslova za obezbeđivanje kapaciteta ova dva preduzeća, kada je u pitanju upravljanje otpadom i zastita životne sredine, saopštio je direktor Komunalno - Lim Radenko Vujošević.

- Kroz poboljšanje tehničke opremljenosti je u skladu sa potrebama partnerskih preduzeća za naše preduzeće planirana nabavka kamiona za sakupljanje otpada, dvije barijere za hvatanje i usmjeravanje plutajućeg otpada (sistem lancanica), video nadzor za barijere, vaga za mjerenje kamiona sa sakupljenim otpadom i ručni alati za sakupljanje plutajućeg otpada. Naša partnerska organizacija iz Priboja će nabaviti kamion za sakupljanje otpada, katamaran za skupljanje plutajućeg otpada i ručni alati za sakupljanje plutajućeg otpada - naveo je Vujošević, saopšteno je na sajtu Opštine Bijelo Polje.

On ističe da će cilj postignut kroz obezbjeđivanje tehničkih kapaciteta za upravljanje otpadom u dolini Polimlja i obezbjeđivanje poboljšanog poslovnog ambijenta (Business Enabling Environment) i ambijenta za uspješno partnerstvo (Partnership Enabling Environment) za zaštitu Polimlja od zagađenja otpadom.

Vujošević navodi da će glavna aktivnost za poboljšanje ambijenta biti praktična šestomjesečna obuka za upravljanje projektima koji se tiču upravljanja otpadom u dolini reke Lim spremnih za finansiranje od strane investitora i/ili donatora i sa ljudima iz Polimlja spremnih da uspješno takve projekte sprovedu.

- Tokom projektnih aktivnosti, manji info-promo film biće snimljen da demonstrira nove mogućnosti i riješenost civilnog, javnog i poslovnog sektora Polimlja da uspješno upravlja plutaućim otpadom kako bi se zajedničkim naporima učesnika iz Crne Gore i Srbije zaštitila dolina Lima - zaključio je Vujošević.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.