NavMenu

Pojeftinio gas u RS

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 03.01.2023. 15:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / stevepb)
Od 1. januara pa do kraja marta, građani u Republici Srpskoj plaćaće jeftiniji gas.

Ovo je za Nezavisne novine potvrđeno iz preduzeća Gas-Res, iz koga pojašnjavaju da je formula za obračun cijene gasa ostala ista kao i prošle godine, ali da će cijena biti nešto niža zbog situacije na tržištu.

- Gas-Res je potpisao produženje ugovora sa Gazprom Eksportom po nepromijenjenim uslovima do kraja 2023. godine. Samim tim, zadržava se način formiranja cijene kvartalno na osnovu naftne formule. To znači da na osnovu formule na početku svakog kvartala Gas-Res sam proračunava cijenu, ne šalje je Gazprom Export. Cijena za prvi kvartal 2023. godine je neznatno niža - par procenata u odnosu na četvrti kvartal 2022. godine - pojašnjavaju iz ove kompanije.

Prema riječima nadležnih iz Gas-Resa, jedina promjena, ali koja neće značajno uticati na iznos u cjelini, jeste činjenica da je cijena transporta povećana.

- Tačnije, povećana je naknada za operatera transportnog sistema i to će malo uticati na cijenu. Ali opet, to dobija taj operator, dobija Gas-Res, ali će u konačnici cijena gasa biti manja - kazali su iz ove kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.