NavMenu

VMBiH o finansiranju projekta za nabavku opreme i modernizaciju bolnica u BiH

Izvor: eKapija Srijeda, 09.02.2011. 15:37
Komentari
Podeli

Vijeće ministara BiH utvrdilo je danas Prijedlog osnova za zaključivanje Sporazuma o kreditu za finansiranje Projekta "Nabavka opreme i pružanje usluga za dvije bolnice u Sarajevu" između BiH, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora, i Unicredit Bank Austria AG, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ministarstvo finansija i trezora dostavit će Prijedlog osnova Predsjedništvu BiH u proceduru, a za potpisnika predložen je ministar finansija i trezora. Vrijednost kredita je 3.229.012,00 eura s rokom vraćanja od 12,5 godina i grejs periodom od četiri godine.

Ovim sredstvima bit će finansiran Projekt "Nabavka opreme i pružanje usluga za dvije bolnice u Sarajevu", i to za JU "Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš" i Klinički centar Univerziteta Sarajevo.

Vijeće ministara BiH prihvatilo je Inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja aranžmana između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Koreje u vezi sa zajmom iz sredstava Fonda za ekonomsku razvojnu saradnju i Sporazumom o zajmu između Vijeća ministara BiH, Republike Srpske i Izvozno - uvozne banke Koreja za Projekt "Modernizacija bolnica u BiH" - Faza III.

Ministarstvo finansija i trezora, nakon završenih pregovora, dostavit će Vijeću ministara BiH nacrt aranžmana s prijedlogom osnova za njegovo zaključivanje.

Cilj projekta je rekonstrukcija Kliničkog centra Banja Luka - izgradnja i opremanje južnog krila.

Iznos predloženog zajma je 30.000.000 američkih dolara s rokom vraćanja od 40 godina i grejs periodom od 10 godina, s kamatom od 0,2 posto i servisnim troškovima od 0,1 posto.

Kompletan zajam alociran je na Republiku Srpsku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Otvoren pogon njemačke kompanije u Laktašima vrijedan 20 mil EUR - U proizvodnji dijelova za vozila zaposleno 600 ljudi

Novi proizvodni pogon kompanije Mahle Electric Drives Bosnia svečano je danas otvoren u Aleksandrovcu kod Laktaša, a vrijednost ove njemačke investicije je oko 20 mil EUR. Presjecanjem vrpce pogon su otvorili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Nadzornog odbora grupe Mahle Hajnc Junker, te generalni direktor i direktor operacija poslovne jedinice elektronika

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.