NavMenu

Podrška obuci kadrova - Švajcarska se pridružila Regionalnom challenge fonda sa oko 9,8 mil EUR

Izvor: RTRS Utorak, 20.12.2022. 11:54
Komentari
Podeli
(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Švajcarska se pridružila Regionalnom challenge fonda sa 9,7 miliona franaka (oko 9,8 mil EUR) za finansiranje projekata kooperativne obuke na zapadnom Balkanu, saopšteno je u ponedeljak, 19. decembra, iz Ambasade Švajcarske u BiH.

U saopštenju se precizira da je obim Fonda od 39 mil EUR dobijen finansijskim doprinosom Vlade Njemačke koji će se, zahvaljujući doprinosu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju, povećati na oko 49 mil EUR.

Regionalni challenge fond je finansijski instrument osmišljen za povećanje zapošljavanja učenika srednjih strukovnih škola ponovnim uvođenjem pristupa kooperativne obuke u ekonomije zapadnog Balkana.

Riječ je o Fondu koji podstiče konkurentnost preduzeća finansiranjem ulaganja u opremu i infrastrukturu za odabrane projekte kooperativne obuke koji se sprovode kroz partnerstva između institucija za strukovno osposobljavanje i preduzeća.

Švajcarska podržava zemlje partnere u strukovnom obrazovanju i integraciji mladih ljudi na tržište rada.

Regionalni challenge fond će nadopuniti i poboljšati rezultate švajcarskih bilateralnih programa u regionu, a iskustvo i mreže švajcarskih programa na zapadnom Balkanu biće na raspolaganju ovom fondu.

Grantovi se dodjeljuju kroz regionalni konkurs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.