Izvor: eKapija | Petak, 04.02.2011.| 12:45
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS: Strateški interes ulaganje u energetski sektor

(Foto: b)

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ Aleksandar Džombić istakao je tokom razgovora sa novoizabranim ambasadorom Švajcarske u BiH Andreom Sallerom da je strateški interes Vlade ulaganje u energetski sektor, ističući da je iskorišteno samo oko 30 odsto hidropotencijala u Srpskoj.

Džombić je upoznao ambasadora Sallera sa privrednim, turističkim i energetskim potencijalima Srpske i pozvao zainteresovane investitore iz Švajcarske da ulažu u RS, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Predsjednik Vlade je upoznao švajcarskog ambasadora sa finansijskim tržištem u RS, ističući rad Investicono-razvojne banke /IRB/ RS i pozvao švajcarske banke da svoja sredstva plasiraju posredstvom IRB-a.

On je ukazao i na pozitivan primjer Svjetske banke i Evropske investicione banke koje su, posredstvom IRB-a, u RS plasirale kredite za mala i srednja preduzeća.

Džombić se zahvalio Salleru na pomoći koju je Švajcarska, posredstvom različitih projekata, pružila RS, posebno na nedavno potpisanom ugovoru sa Agencijom za mala i srednja preduzeća RS u vezi sa projektom "Vještine za posao", vrijednom više od 1,5 miliona KM.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.