NavMenu

Potpisani ugovori za uređenje i opremanje Studentskog kulturnog centra u Banjaluci

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 13.12.2022. 11:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com)Ilustracija
U Rektoratu Univerziteta u Banjaluci juče su potpisani ugovori o javnoj nabavci za izvođenje radova na unutrašnjem uređenju i opremanju Studentskog kulturnog centra, ukupne vrijednosti 1.951.716 KM sa PDV-om.

Rektor Radoslav Gajanin rekao je da su sva sredstva iz kapitalnih investicija Vlade Republike Srpske, a da je opremanje Strudentskog kulturnog centra jedan od tri najvažnija kapitalna projekta Vlade.

Rok za završetak zidarskih radova i nabavke scenske opreme, te njihova montaža je pet mjeseci.

Gajanin je ugovori potpisao sa zamjenikom direktora Koto Banjaluka Jovicom Blagojevićem, koji predstavlja grupu ponuđača sastavljenu od beogradskih firmi Koto i Svetlost teatar, te banjalučkih firmi Koto, Termotehnika, D&Z Electroenergetic i HGO inženjering.

Ugovor je potpisan sa Adnanom Krhanom, direktorom mostarske firme GTR koja je najpovoljniji ponuđač za nabavku namještaja.

Gajanin je naveo da je drugi projekat opremanje Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog i Šumarskog fakulteta, a treći je edukativni centar koji će biti u sastavu Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Gajanin je istakao da je to nedostajalo Univerzitetskom kampusu kao zaštićenom području, te da će sa ovim centrom postati pravi studentski grad.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Dragana Purković Macan rekla je da je izgradnja Studenstkog kulturnog centra veoma značajna jer je to segment koji je nedostajao da bi se kompletirao kampus.

- Planirana je multifunkcionalna sala, koja bi bila i pozorišna sala i koncertna dvorana, a i bioskopska sala, tako da ćemo, u tehničkom smislu, imati najopremljeniju dvoranu manjih kapaciteta, koliko nam je potrebno u gradu, a mislim i u Republici Srpskoj - rekla je Macan, prenosi Srna.


Macan je istakla da se prostorije Studentskog kulturnog centra nalaze u četvrtom paviljonu Studentskog centra Nikola Tesla, na prostoru koji zauzima 800 metara kvadratnih i u kojem će biti galerijski-izložbeni salon, multifunkcionalna dvorana, vježbaonica i pomoćne prostorije.

Direktor mostarske firme GTR Adnan Krhan rekao je da je Studentski kulturni centar projekat budućnosti, te naveo da se sedam dana nakon uvođenja u posao kreće sa proizvodnjom, a rok za isporuku namještaja za centar je 60 dana.

Pošto je javna nabavka podijeljena na više lotova, zadatak firmi će biti da urade radove na unutrašnjem uređenju Studentskog kulturnog centra.

Firme imaju zadatak da kao najpovoljniji ponuđači urade i isporuku i montažu scenske opreme, ali i montažu scenske mehanike, rasvjete, te audio i video sistema u Studentskom kulturnom centru.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.