NavMenu

EMC održao prezentaciju rješenja za preventivnu zaštitu informacionih sistema

Izvor: eKapija Petak, 04.02.2011. 08:53
Komentari
Podeli

Firma EMC d.o.o. Sarajevo, organizirala je uspješnu prezentaciju rješenja za preventivnu zaštitu informacionih sistema – HP Tipping Point. Događaj je otvorio Saša Mandžukić direktor EMC d.o.o., a prezentaciju je vodio stručnjak za informacionu sigurnost Josef Meier iz firme HP TippingPoint.

Prezentacija pod nazivom "HP TippingPoint Intrusion Prevention Systems" održala se u hotelu Radon Plaza, 3. februara 2011. u prisustvu velikog broja pripadnika eminentnih BH kompanija i javnih institucija.

Velika posjećenost ovog događaja, od strane predstavnika javnog i finansijskog sektora, pokazatelj je značaja ovog informatičkog segmenta u bh. kompanijama, te potvrda je EMC i ovaj put napravio dobar izbor teme.

Naime, HP TippingPoint IPS sistemi su vodeća rješenja, kada je u pitanju informatička sigurnost. To su posebno dizajnirani sigurnosni uređaji za proaktivnu zaštitu informacionih sistema od internih i eksternih prijetnji, sa ugrađenim specifičnim tehnologijama, koje garantuju visoke performanse i propusnost na mrežnom nivou.

EMC je HP Prefered partner i jedini u regiji zavrjeđuje status certificiranog partnera za Networking i Security rješenja firme HP.

HP Tipping Point je jedno od rješenja koje je EMC do sada uspješno implementirao u nekoliko bh. vodećih firmi.

EMC u 2011. nastavlja vlastiti razvoj i proširenje usluga, ulaganjem u internu infrastrukturu i specijalizaciju osoblja, sa posebnim akcentom na nove usluge; PCI sukladnost (Payment Card Industry) za finansijske institucije, usluge hostirane sigurnosti, te softvera kao usluge, za mala i srednja preduzeća i javne institucije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.