Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.02.2011.| 14:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Šarganska osmica" - Planovi za širenje turističke atrakcije

(Foto: b)

Prostornim planom Nacionalnog parka Tara, koji je usvojen krajem 2010.godine, definisani su budući koraci u širenju turističke atrakcije - pruge uzanog kolosijeka, koji je postao brend, pod imenom "Šarganska osmica"

Za veće korištenje željezničkog saobraćaja u putničkom saobraćaju značajno je povećanje dostupnosti željezničke stanice u Semegnjevu, modernizacijom i dogradnjom javnih puteva i organizovanjem linija lokalnog javnog saobraćaja.

Trasa postojeće pruge uzanog kolosijeka, Šargan Vitasi – Mokra Gora – Kotroman – (Višegrad), se zadržava. Predviđa se rekonstrukcija i produženje pruge uzanog kolosijeka do Kremana i dalje do željezničke stanice „Branešci”, u cilju spajanja sa željezničkom prugom Beograd - Bar. U Generalnom projektu se za ovu svrhu razmatraju tri varijante koridora. Ni jedna od predloženih varijanti ne prolazi kroz područja prirodnih dobara koja su predviđena za zaštitu, ali se kao povoljnija predlaže varijanta koja koristi koridor državnog puta II reda na dijelu od Kremana do Braneškog Polja.

(Foto: b)

Također se predviđa produženje pruge uzanog kolosijeka od Kremana do Bioske, sa mogućnošću kasnijeg produžetka do Užica, čime bi se Užice i Višegrad povezali prugom uzanog kolosijeka. Ovu dionicu pruge je potrebno dalje istraživati kroz izradu tehničke i studijske dokumentacije, navodi se u saopćenju.

Predviđa se izgradnja kompleksa zajedničkog drumsko – željezničkog graničnog prijelaza Kotroman, na pruzi uzanog kolosijeka između država Srbije i BiH.

Na turističkom kompleksu "Šarganska Osmica" planira se izgradnja objekta za stalnu izložbu muzejskih eksponata voznih sredstava uzanog kolosijeka na lokalitetima Šargan Vitasi, Jatare, Deveti kilometar i Mokra Gora.

Na osnovu razvojnih planova Željeznica Srbije razmatra se mogućnost izgradnje kraka pruge uzanog kolosijeka od Kremana do planine Tare, čime bi se povezali turistički kompleksi Zlatibor, Tara i Višegrad (Drina). Orijentacioni položaj trase bi se definisao nakon izrade studijske dokumentacije, čija bi razrada usledila kroz izradu Generalnog projekta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE