NavMenu

Život na drvetu, a apartmani kao ptičja gnezda (VIDEO)

Izvor: RTS Petak, 09.12.2022. 08:22
Komentari
Podeli
U Meksiku, u oblasti Jukatana u Tulumu, pored Atlantskog okeana, osmišljen je neobičan projekat održive arhitekture nazvan "Tree Life".

Projekat "Life Tree, Tulum" nastao je na lokaciji neobične prirodne ljepote, sa apartmanima koji pružaju luksuz i pogled "kao iz ptičjeg gnezda".

Hotelski kompleks turistima nudi 10 apartmana i 20 hotelskih salona. Okružen je bujnom vegetacijom, karakterističnom za taj deo sveta.

Osmislila ih je Kompanija DNA Barcelona Arhitects, koja svoj dizajn zasniva na ravnoteži između prirode i geometrije, a oba su inspirisana prirodom. Ideja je nova vrsta turizma orijentisana ka prirodi.

Gnezda-apartmani nalaze se na drveću i povezana su stazama u obliku krošnji.

"Život na drvetu" u Tulumu nastao je kao novo iskustvo "arhiprirode" i veze odmora, džungle i okeana. Posjetioci mogu da lutaju stazama i šetalištima do vrhova drveća, do svog gnijezda. Prve goste gnezda će promiti 2024. godine.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.