Izvor: eKapija | Srijeda, 07.12.2022.| 20:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Država spremna da uveća vlasništvo u Luci Bar - Gradnja LNG terminala za energetsku stabilnost, tržište Srbije od posebnog značaja

(Foto: Vlada Crne Gore/Printscreen)
Država je spremna da uveća udi u vlasništvu Luke Bar i Vlada ide ka tome da kupi akcije i svoj kapital u kompaniji uveća na 66% ili više procenata, što bi značilo da ima više od 2/3 kontrolnih akcija. To je kazao predsjednik Vlade Dritan Abazović tokom jučerašnje posjete Luci Bar.

Kako je rekao, na sastanku je bilo riječi o nekoliko inicijativa i planova u vezi sa Lukom, a jedna je upravo ova koju je Ministarstvo finansija već pokrenulo, a to je uvećanje udjela države u kompaniji.

- To je prva stvar koju želimo da preduzmemo i spremni smo odmah da uđemo u pregovore sa kompanijom Port of Adria o totalnom preuzimanju njihovog udjea u Luci Bar. Samim tim bi to imalo i mnogo veći značaj - kazao je Abazović.

Premijer je istakao da je Vlada ponosna na rezultat koji je Luka Bar ostvarila u ovoj godini.

- Profit kompanije izinosio je 5,2 mil EUR i bio je 13 puta veći u odnosu na prošlu godinu. Međutim, mi svi vjerujemo da Luka u budućnosti može mnogo više i da treba da bude glavni infrastrukturni objekat i da u ekonomskom smislu bude lokomotiva razvoja Crne Gore - naveo je.

Prema njegovim riječima, upoznati su i sa idejama oko produženje određenih liukobbrana gdje bi mogli da se sidre drugi brodovi i povećala ukupna aktiva.

- To se odnosi se i na kruzere i na teret. Takođe, obišli smo i dio u kojem bi u budućnosti trebalo da se smjeti LNG terminal, čijom izgradnjom bi se Crna Gora i energetski zaokružila. Terminal bi služio za skladištenje prirodnog gasa u Luci Bar, odakle bi se, u perspektivi, gasovodom ili na druge načine, transportovao do finalnih destinacija. - kazao je predsjednik Vlade.

Dodao je da postoje ozbiljne ideje za Luku, te da se nada da će, uz izgradnju auto-puta i modernizaciju željeznice, ona postati važna međunardona tačka i adresa, kada je u pitanju šiping i vodni transport.

Izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić kazao je da je ovo bila užurbana godina kojoj se ne nazire kraj.

- Imamo veliki broj brodova u najavi, još uvijek nas čeka 250.000 tona pretovara u decembru. Raspolažemo samo sa jednom obalom i napravili smo zaista odličan rezultat. Drago mi je da je Vlada obratila pažnju na Luku Bar jer ovo je ogroman potencijal, ne samo za Crnu Goru koja ima svega 600.000 stanovnika, nego za multimilionsku državu, te smatram da moždemo mnogo bolje da se ophodimo sa ovim resursom - kazao je.

Kako je naveo, na sastanku su predočili i nekoliko razvojnih projekata koji su biti i za ovaj logistički pravac, što su iz Vlade i prepoznali.

- Očekujemo ubrzo i njihovu realizaciju, a samim tim i strane partnere u svemu ovome - dodao je.

Pješčić je kazao da je Luka projektovana na 5 - 5,5 miliona tona pretovara, Projektovana na nekih 5 5,5 miliona pretovara, ali da oni trenutno rasploažu samo sa jednom obalom od 550 metara.

- Svemu ostalom ne možemo da priđemo jer je u drugom koncesionom području - ističe.

Kako je naveo, sklopljen je odličan posao kada je riječ o pretovaru bakra, za šta je zaslužan prethodni menadžment.

- Prošle godine realizovano je svega nekih 200.000 tona, da bismo već ove godine odradili 800.000 tona, dok za sledeću godinu imamo preojkciju za milion tona. Takođe, značajan i partner nam je i kompanija Uniprom, gdje je realizovan pretovar 650.000 tona, dok sledeće godine oečkujemo rezultat od 800.000 do miliona tona - kazao je Pješčić.

Kazao je i da je kompanija, zbog nesporazuma sa inostranom kompanijom koja nije otpremila robu iz Luke, morala da proda boksit u vrijednosti od 2,8 mil EUR. Ta prodaja je, kako je pojasnio, učestvovala u ovom prihodu od 5,2 miliona.

- Podsjećam da je ovo rezultat ostvaren zaključno sa trećim kvartalom, a očekuje nas i četvrti koji je izuzetan - dodao je.

(Foto: Vlada Crne Gore)
Luka Bar je, sklapanjem novih ugovora, otvorila i vrata kompanijama iz Srbije.

- Moramo biti svjesni da Luka Bar bez Srbije ne može da postoji. Sve ovo možemo da ugasimo ako nemamo zaleđinu, a za nas je to u ovom momentu Srbija, a potrebno je da se valorizuju i Bosna i Hercegovina i Kosovo. Otvorili smo nove ugvore sa kompanijom HBIS, sa Eliskirom, Agroglobom... prvi put posle sedam godina napunili smo silose žitarciama. Značajni su i poslovi sa kompanijama Moravcem, Agromarket... Jurišamo hrabro na ovo tržište i možemo da odgovorimo svim izaovima - istakao je.

Kako Srbija većinu žitarica uvozi preko Luke Konstanca, akcenat barske kompanije neće biti na ulaganju u izgradnju novih silosa.

- Usmjerićemo se na povećanje kapaciteta za rasute terete, nabavku mehanizacije, otvorićemo i prostor za ulaganja kompanija iz Srbije, da ovo bude njihova matična luka, jer bez toga ni Luka Bar ne može da opstane - zaključio je Pješčić.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović izrazio je nadu da će ovo biti samo prvi koran ka novom razvoju Luke Bar.

On je pohvalio rezultate Luke, ističući da je ubijeđen i da će bilasni većine kompanija u crnoj Gori biti bolji nego prethodnih godina.

- To znači da nema nikakvih crnih scenarija, da imamo ogroman potencijal i da treba da vjerujemo u sebe. Postignut je dogovor i o preuzimanju Željezare, to je milion kvadrata u centru Nikšića, stotine hiljada kvadrata hala koje će se, sa pravi menadžmentom, upotrijebiti na pravi način i valorizovati - kazao je Đurović.

Luka Bar je možda i strateški najvažnije preduzeće za Crnu Goru, a promjenom geostrateških okolnosti, ponovo je u fokusu, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

- Postoji interesovanje stranih investitora, ali i same države. Uvećaavamo imovinu i prisustvo države u Luci Bar, pokušavamo da zaokružimo vlasništvo nad cjelokupnom teritorijom Luke, kako bi ona bila interesantna i za strane investitore. Pominje se oblast enregetike, svjesni smo da ovdje ima i vojno-strateškog značaja, političkog, ekonomskog... Svjesni smo činjenice da su zaleđe Crne Gore Srbija i Mađarska, koje takođe imaju interes da budu ovdje prisutne i da investiraju. takođe, moramo mnogo da ulažemo i u željeznicu, jer ona zajedno sa Lukom predstavlje jedinstvenu platformu, kako bismo u potpunosti iskoristili sve potencijale koje imamo - istakao je Damjanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE