NavMenu

Zenica će u 2023. raditi studiju izvodljivosti rekonstrukcije vrelovodne mreže - Okvirna vrijednost velikog projekta 10 mil EUR

Izvor: Poslovne novine Utorak, 06.12.2022. 13:05
Komentari
Podeli
(Foto: nikkytok/shutterstock.com)
U narednoj godini zajedno sa EBRD-om, Gradom Zenica i vlastitim snagama radimo studiju izvodljivosti rekonstrukcije vrelovodne mreže u vrijednosti 350.000 EUR-a koje finansira EBRD grantom, rekao je za Poslovne novine Vahdet Drino, generalni direktor JP Grijanje iz Zenice.

Okvirna investicija prema studiji izvoljivosti EBRD-a je 10 mil EUR, a odnosi se na rekonstrukciju vrelovodne mreže i modernizaciju toplinskih podstanica sa daljinskim upravljanjem koje gravitiraju centralnom dijelu grada.

Inače, zahvaljujući ranije realizovanom projektu izgradnje toplane, vrijednom 53 mil EUR, riješen je višedecenijski problem daljinskog zagrijavanja Grada Zenice, čiji građani sada imaju jedno do najboljih i najčišćih grijanja u državi.

- Zenica danas ima jedno od najboljih, najčišćih i najjeftinijih grijanja u BiH. Puštanjem u rad nove toplane, dobili smo izuzetno pouzdanog dobavljača toplotne energije. Trenutno naš najveći problem je starost mreže toplovoda i vrelovoda. U protekle dvije godine u sanaciju toplovoda i vrelovoda uložili smo preko 2,5 miliona KM vlastitih sredstava i sanirali dijelove toplovoda i vrelovoda koji su bili najkritičniji. Investirali smo dodatnih 750.000 KM u izgradnju završne dionice novog magistralnog voda, kojim ćemo omogućiti u narednim godinama još bolje snadbijevanje energijom naših korisnika - rekao je Drino.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Energija, Energija, Industrija, Industrija

Kineski gigant TBEA International Engineering zainteresovan za energetske projekte u RS, prioritet obnova distributivne mreže

​Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je u utorak u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije TBEA International Engineering. U pitanju je kompanija koja se pretežno bavi rekonstrukcijom i razvojem distributivne i prenosne mreže, a osim toga realizuju i projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, skladištenja energije, eksploatacije uglja i izgradnje termoelektrana. Na sastanku je razmatran

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.