NavMenu

U planu izgradnja akumulacijskog jezera za osnježavanje staza ski-centra Čajuša u Kupresu

Izvor: eKapija Utorak, 06.12.2022. 15:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) je na sjednici u Livnu usvojila odluku o izdvajanju 8.240 m² šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja Kupreško i njegovom prevođenju u građevinsko zemljište u svrhu izgradnje akumulacijskog jezera za potrebe Sportsko rekreacijskog centra (SRC) Čajuša Kupres.

Predmetna šuma i šumsko zemljište nalazi se na području koncesije za sportsko-rekreacijske aktivnosti koncesionara Čajuša – Kupres i sastavni je dio skijališta, a novoizgrađena akumulacija vode služiće za zasnježavanje staza koje nisu pokrivene sustavom za umjetno zasnježavanje čime će se povećati kapacitet i kvaliteta usluge na skijalištu, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

U Elaboratu o ekonomskoj opravdanosti i široj društvenoj koristi od navedenoga projekta, stručno povjerenstvo, kojega je imenovalo resorno županijsko ministarstvo, ističe kako je ova investicija od općeg interesa za Općinu Kupres jer će doprinijeti povećanju broja turista koji će uz skijalište posjetiti i općinu Kupres te samim time povećati promet u svim ostalim djelatnostima vezanim za turizam.


Također se navodi da će se navedena akumulacija vode moći koristiti u slučaju možebitnih požara ili drugih situacija koje zaprijete ljudima i prirodnim resursima u blizini.

U istom Elaboratu konstatirano je kako objekt navedenih dimenzija značajno ne narušava funkcije šume i šumskog zemljišta niti se s ekonomskog stajališta korisniku šume nanosi veća šteta u smislu gospodarenja šumama, navedeno je iz Vlade HBŽ.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.