NavMenu

Bijeljinska bolnica potpisala sporazum sa dvije najveće dječije zdravstvene ustanove iz Beograda

Izvor: Glas Srpske Utorak, 06.12.2022. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)Ilustracija
Bijeljinska bolnica Sveti vračevi potpisala je juče sporazume o saradnji sa dvije najveće dječije klinike na Balkanu - Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić i Univerzitetskom dječijom klinikom Tiršova iz Beograda.

Sporazum su potpisali direktori Instituta, Univerzitetske klinike i bijeljinske bolnice Radoje Simić, Siniša Dučić i Zlatko Maksimović.

Maksimović je rekao da bijeljinska bolnica nastavlja saradnju sa najboljim zdravstvenim ustanovama u regionu, nedavno je imala i značajnu posjetu međunarodnih delegacija, a duži period u ovu zdravstvenu ustanovu dolaze i eminentni stručnjaci.

- Znanje nema cijenu, ono je investicija koja se uvijek isplati, a moje je zadovoljstvo što su danas kod nas svjetski priznati ljekari, direktori i dvije najveće i sigurno najbolje dječije klinike na Balkanu. Ozvaničili smo saradnju, a njihove kolege će redovno dolaziti u našu ustanovu, edukovati naše zaposlene - rekao je juče Maksimović zahvalivši gostima ispred pacijenata Bijeljine, Republike Srpske i BiH.

Simić je istakao da saradnja sa bijeljinskom bolnicom postoji odavno, a posebno u posljednjih nekoliko godina, od kada je na njenom čelu doktor Maksimović, te da će od sada ta saradnja biti još snažnija.


- Mi edukujemo na predavanjima, radimo neke operacije, nekima asistiramo, a osim mene i profesora Dučića, u saradnju su, naravno, uključeni svi ljekari naših klinika - rekao je Simić, napomenuvši da bijeljinska bolnica već ima dva sjajna hirurga za djecu - doktora Mikajla Lazića i doktorku Branku Dakić.

On je naveo da saradnja postoji dugi niz godina, ali da će ovim sporazumima birokratske stvari biti zaobiđene.

Dučić je rekao da je organizacija u ovoj bolnici na zavidnom nivou, te da saradnja traje oko 20 godina.

- Kolega Lazić besprijekorno rješava većinu operacija, a mi smo tu da "uskočimo" kada je najpotrebnije - rekao je Dučić.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.