Izvor: eKapija | Utorak, 06.12.2022.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

CEO Summit: Pametne kompanije koriste krizu da što bolje optimizuju poslovanje

(Foto: InStore Media)
Svaka globalna kriza, poput ove u kojoj jesmo sada, jeste šansa da se iz nje izađe jači i bolji, sa novim proizvodima i još boljom optimizacijom poslovanja kompanija, poruka je panela na kojem su učestvovali CEO ComTrade System Integration Dušan Milićević i CEO internet platforme Ananas Marko Carević na ovogodišnjem CEO Summit u Beogradu, održanom 1. decembra u hotelu Hayat.

Milićević se odmah na početku svog izlaganja vratio u takođe kriznu 2008. godinu kada je ComTrade kupio slovenački Hermes Soft Lab, tada najveći softver developer centar u Sloveniji. Iako je to bila krizna godina, kao i one koje će uslijediti, to se pokazala, kako je on rekao, kao dobra odluka.

- Svaka kriza donosi svoje dobre i loše strane, a mi u ComTrade-u smo iz svake krize izlazili jači. Kriza nam je davala snagu i energiju da dodatno optimizujemo naše poslovanje, da naučimo novo i edukujemo se. ComTrade je u trenutku kupovanja Hermesa bio veliki distributer, tek smo ulazili u polje razvoja softvera, jer tada potreba za razvojem softvera nije bila kao što je danas. Kupili smo kompaniju u momentu kada je počinjala kriza. Suvlasnik u ComTrade-u je UniCredit grupa, sa 21%, i vrlo brzo kada je ta kriza krenula i kada se odlučujemo na kupovinu banka kaže da nije sigurna da li je to dobra odluka. Međutim, mi smo napravili dobar način reorganizacije tih firmi u sklopu Hermes Soft Laba i iz te krize izašli dosta jači.

Aktuelna svjetska kriza za kompanije koji su na čvrstim nogama, i koje njeguju dobar način poslovanja i komunikacije, je prilika da poboljšaju svoje poslovanje, smatra Milićević.

- Vidimo da se dešavaju velika otpuštanja u Meti, Amazonu, Tviteru. Međutim, istraživanja u Americi pokazuju da više od 56% kompanija nema plan za otpuštanje ljudi, već ima plan da zaposli nove kadrove, a 27% kompanija kaže da iako kriza dolazi, oni žele zaposliti još ljudi. Uglavnom, bitan je balans, i mi u IT industriji nemamo luksuz da propuštamo dobre prilike. Vidimo da globalne kompanije lakše dolaze do kadrova jer se bave globalnim klijentima, nego mi koji radimo u ovom regionu, gdje i dalje ono što mi naplaćujemo nije na nivou zapadnih zemalja.

ComTrade koji sada ima oko 500 zaposlenih najavljuje nova zapošljavanja.

- Samo u ovoj godini smo zaposlili 128 ljudi. Moja projekcija je da ćemo naredne godine, uprkos svim nedaćama koje se najavljuju, zaposliti oko 60 ili 70 ljudi, a pritom se i regionalno širimo i dosta ulažemo u razvoj.

Marko Carević, CEO internet prodavnice Ananas koju je osnovao Delta Hodling, kaže da je njima kriza jedan od roditelja, i pitanje je da nije bilo pandemijske krize da li bi bilo Ananasa. Bio je to veliki iskorak u okviru Delta sistema, a pandemija je samo bila jedna u nizu biznis prilika i oni su je prepoznali. Zato danas, više od 95% svih isporuka koji ide preko Ananasa je uručeno za manje od jednog dana. Svakog mjeseca na Ananasu je milion ljudi koji nešto traže i kupuju. Prednost Ananasa što vidite ponudu za jedan proizvod od više trgovaca i upoređujete cijene.

- Do sada je digital bio percepiran kao još jedan kanal prodaje, i on se tako i tretira. Međutim, ono što se mijenja i što kompanije sve više prepoznaju, jeste da to nije samo još jedan kanal prodaje, već on utiče da se promjeni biznis model. Neće to biti jedini kanal prodaje, ali će biti jedini koji ne može da se ignoriše - istakao je Carević.

Ananas je, po njegovom mišljenju najveći projekat u regionu, a kompleksnost se vidi u tome što on integriše nekoliko biznisa u jedan - softver, magacin, ritejl, kurirska služba, logistički centar…

- Mislio sam da je magacin najskuplji dio, a onda sam shvatio da je to najjeftiniji, a da je softver najskuplji. Nama je jako bitno da obezbijedimo relevantnost ponude, da Ananas bude zamjena za tržne centre i zato je prisutna potreba da trgovci shvate zašto je važno biti na Ananasu.

(Foto: InStore Media)

Spremni i pametni kada dođe kriza


Mi u IT svijetu imamo sreću da smo u prvom redu tih nadolazećih tehnoloških promjena. I prije pandemije nam je bilo jasno da je digitalizacija neminovan proces, koji neće moći da se zaustavi, kaže Milićević.

- Nas je zapravo pandemija ubrzala da uđemo i razvijemo razne alate i olaškamo onlajn poslovanje, kroz razne alate. Svaka kriza nas gura da uradimo više i bolje, izbacuje nas iz komfor zone. Mi često kao menadžeri, i kada nisu krize, kažemo da nam je cilj da izbacimo ljude iz komfor zone. Jer, tada daju bolje rezultate, i firmi i samim sebi. Ovaj kapacitet i kreativnost u našem regionu se zaista rijetko viđa, i moramo to iskoristiti pametno. Da ne dozvolimo nekim globalnim igračima da nas u krizi stave u njihve aršine, ili nas kupe, ili ograniče naš opseg djelovanja. Moramo biti spremni dočekati svaku krizu, da je iskoristimo da brže i bolje dođemo do cilja, jer pametne kompanije koriste krizu da što bolje optimizuju poslovanje.

Jedan IT inženjer, kako kaže Milićević, vrlo lako danas dopije duplo veću platu za insotranog klijenta i radi odakle god, a da svoje nadređene i nikad ne vidi, a ne vidi ni finalni proivod rada, ne mora dolaziti na posao, ali eto ima duplo veću platu. Zato se moraju praviti dobre strategije da se zadrži domaći IT kadar.

Korporativni startap

Marku Careviću je postavljeno pitanje koji izazovi prate pokretanje startapa u okviru korporacije, onako kako je Ananas pokrenut u okviru Delta holdinga.

- Korporativni startap je izazovniji u odnosu na običan startap, jer svaki dan treba davati i med i mlijeko. Sa jedne strane je brzina i agilnost koja odlikuje jedan startap koji raste, ali sa druge strane je struktura, budžet, planiranje. Ako pričamo o korporativnom startapu, obično je to adaptacija nekog postojećeg biznis modela koji je negdje radio i tu su već zna kada se kreće kakva su očekivanja i šta sve treba. Iza vas stoji velika korporacija, koja ima sredstva da to omogući, bilo da je u pitanju novac, biznis konekcije, ekspertiza. Kada opisujem zaposlenim ovo što radimo kažem im "ovo je maraton na steroidima", i da nije za svakog…

Korporativni startap, kako on kaže, pomjera granice, inovira se, griješi se, uči se, bitno je da se iz dana u dan bude sve bolji.

- Dobro je u korporativnom startapu što nemate luskuz da usporite, nego mora se dati sve više i više. Mi smo počeli rad u februaru i za ovih šest mjeseci smo porasli 3.000%, to je jako velika prednost - zaključio je Carević.

CEO Summit organizuje InStore Media, a eKapija je medijski partner konferencije.

Teodora Brnjoš

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE