NavMenu

Raspisan tender za projektovanje građevina prve faze razvoja Kampusa Univerziteta u Tuzli

Izvor: eKapija Nedjelja, 04.12.2022. 10:57
Komentari
Podeli
Objekti roze boje su objekti prve faze razvoja kampusa (Foto: Univerzitet u Tuzli)Objekti roze boje su objekti prve faze razvoja kampusa
Univerzitet u Tuzli raspisao je tender kojim traži firmu za usluge projektovanja građevina prve faze razvoja Kampusa.

Planom razvoja Univerziteta u Tuzli definisano je nekoliko faza razvoja Kampusa. U okviru prve faze razvoja Kampusa predviđena je izgradnja sljedećih građevina u kojima će se obavljati obrazovne i naučno-istraživačke djelatnosti:

Građevina 1

- Edukacijsko - rehabilitacijski fakultet, Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet i Pravni fakultet

Građevina 2

- Farmaceutski fakultet

Građevina 3

- Akademija dramskih umjetnosti

Podsjetimo, Vlada Tuzlanskog kantona je na sjednici održanoj 13. septembra odobrila 200.000 KM Univerzitetu u Tuzli za realizaciju projektovanja prve faze Kampusa.

Iako je Univerzitet u Tuzli, prema riječima rektorice Nermine Hadžigrahić, još 2018. godine postao zvanični vlasnik prostora zajedno sa svim pripadajućim objektima, pandemija je donekle usporila procese razvoja Kampusa.

Hadžigrahić je u junu izjavila da je 2023. godina ona u kojoj bi se trebalo raditi na projektu, a potom i 2024. započeti radovi faze razvoja Kampusa.





Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, Finansije

Jedinstveni TAG uređaj biće vezan za kreditnu karticu

Usklađivanje sistema elektronske naplate putarine na auto-putevima Srpske i Srbije korisnicima usluga znatno će olakšati plaćanje putarine.putarine Omogućiće i rasterećenje saobraćajne mreže i smanjenje gužvi. Upotreba jedinstvenog taga trebala bi da počne početkom turističke sezone, kažu u Autoputevima Srpske. - Funkcionisaće na način da funkcioniše i u Republici Srpskoj i u Srbiji, sa istim tagom će se moći prolaziti i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.