NavMenu

Vlada Brčko distrikta će nadoknaditi štetu na usjevima kukuruza

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2022. 13:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Fotokostic/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Brčko distrikta je na juče održanoj sjednici usvojila Odluku o odobravanju subvencije poljoprivrednicima na području Brčko distrikta u iznosu od 400.000 KM.

Subvencija se odnosi na nadoknadu štete koja je nastala na usjevima kukuruza tokom 2022. godine.

- Poljoprivrednici nisu u obavezi dolaziti u Odjeljenje i ponovno podnositi zahtjeve za isplatu subvencije. Odjeljenje će sačinit spisak na osnovu podnesenih i obrađenih zahtjeva za dodjelu podsticaja za unapređenje poljoprivredne proizvodnje kukuruza u 2022. Spisak će sačinjavati ime i prezime, ostvarenu površinu pod zasijanu kukuruzom koju su utvrdile komisije na terenu. Također, biće upisan iznos za isplatu, naziv banke, broj računa korisnika, a spiskovi će biti dostavljeni nakon što budu obrađeni svi zahtjevi - rekao je Milenko Ninković, šef resornog Odjeljenja, prenosi Radio Brčko.


Iz ovog Odjeljenja su rekli da je u podnesenim zahtjevima bilo oko 5.230 hektara zasijanih kukuruzom. Međutim, prema trenutnim procjenama i prilikom provjere na terenu, taj broj neće biti konačan, odnosno, biće vjerovatno manji.

Iznos koji će biti isplaćen poljoprivrednicima iznosi od 70 do 80 KM po jednom hektaru.

Ninković je rekao da poljoprivrednici sa područja Distrikta isplatu subvencija za nadoknadu šteta nastalih tokom ljeta 2022. mogu očekivati do kraja ove godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj, Finansije

Na prodaju potraživanja Kompanije Dušanić iz Prnjavora

Stečajni upravnik Kompanije Dušanić iz Prnjavora oglasio je prodaju potraživanja i preuzimanje vođenja i finansiranja stečajnog dužnika. Kako se navodi u oglasu, ukupna vrijednost potraživanja po predmetima koji se vode u Osnovnom sudu u Banjaluci iznose 1.573.219 KM. Imovina stečajnog dužnika prodaje se "u paketu" kao jedna cjelina. Početna cijena iznosi 786.609 KM što čini polovinu ukupne vrijednosti potraživanja u oba predmeta i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.