NavMenu

Izrađena projektna dokumentacija za prečistač otpadnih voda u Branjevu - Češka isporučuje opremu, Grad Zvornik finansira radove

Izvor: eKapija Četvrtak, 01.12.2022. 08:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Geotest iz Sarajeva dostavila je Gradu Zvorniku projektnu dokumentaciju za izgradnju prečistača otpadnih voda u mjesnoj zajednici Branjevo.

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović podsjetio je da je sredinom 2020. Grad Zvornik sa Češkom razvojnom agencijom potpisao sporazum o realizaciji projekta "Unapređenje kanalizacione mreže i izgradnja prečistača otpadnih voda u MZ Branjevo". On se i ovom prilikom zahvalio Vladi Češke i Češkoj razvojnoj agenciji što su odabrali Zvornik i mjesnu zajednicu Branjevo da realizuju ovakav projekat.

- Prva faza je završena u prošloj godini, a podrazumijevala je izgradnju kanalizacione mreže za šta je Češka razvojna agencija isporučila svu potrebnu opremu, dok je Grad Zvornik finansirao građevinske radove. Druga faza podrazumijeva izradu prečistača otpadnih voda sa projektnom dokumentacijom i odvijaće se identično kao prva, u zavisnosti od finansijskih sredstava doneće se odluka kada se stupa u realizaciju. I druga faza podrazumijeva da Češka razvojna agencija isporuči svu potrebnu opremu, a Grad Zvornik finansira neophodne radove - dodao je Ivanović.

Damir Kasum iz kompanije Geotest istakao je da sada slijedi faza nostrifikacije.

- Radićemo još i određene ekonomske kalkulacije i na osnovu toga bi tokom iduće godine, nadamo se krajem februara i početkom marta, odlučili šta dalje sa ovim projektom. U svakom slučaju dokumentacija je spremna tako da možemo u vrlo dobrom vremenskom roku pristupiti daljnjim aktivnostima na ovom projektu.

Sastanku je prisustvovao i Martin Jonšta, glavni inžinjer projekta koji je predstavnik kompanije Sveko koja je zajedno sa Geotestom u konzorcijumu radila na izradi projektne dokumentacije.

U prvoj fazi projekta postavljeno je 11 km kanalizacione mreže, za šta je Češka razvojna agencija uložila 2,5 mil KM, a Grad Zvornik 1 mil KM. Za izradu projektne dokumentacije za prečistač Vlada Češke je izdvojila oko 400.000 KM, saopšteno je na sajtu Grada Zvornika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.