NavMenu

Crna Gora radi na osnivanju agencije za robne rezerve

Izvor: Mina Subota, 26.11.2022. 12:25
Komentari
Podeli
(Foto: Timmary/shutterstock.com)
Mi sada radimo na programu robnih rezervi. Ekonomski fakultet je završio studiju vezano za osnivanje agencije za robne rezerve, tako da se ide u tom pravcu da i taj segment pokrijemo i da Crna Gora ima određeni nivo robnih rezervi u narednom periodu, rekao je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović u intervjuu agenciji Mina-business.

On je podsjetio da je Ministarstvo sa trgovačkim lancima potpisalo memorandume kojima se garantuje kontinuitet u snabdijevanju namirnicama i da su trgovci "praktično za nula EUR" dali sigurnost Crnoj Gori što se tiče robnih rezervi.

Kada je riječ o poskupljenju hrane i trendovima koji se po tom pitanju očekuju u Crnoj Gori, Đurović je rekao da se nada da neće biti dramatičnih situacija što se tiče povećanja cijena.


- Možda će se u određenim procentima podići cijene, ali to zavisi od proizvođača, cijene sirovina i stanja na tržištu. To su neke okolnosti na koje ne možemo da utičemo, kao ni naši trgovci - kazao je Đurović pohvalivši sve trgovce u Crnoj Gori, jer nijednog momenta državi nije falila gotovo nijedna namirnica.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.