NavMenu

Šansa za promociju investicionih potencijala RS u Briselu - Cilj veći priliv stranih ulaganja

Izvor: Glas Srpske Subota, 26.11.2022. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / nattanan23)
Zajednički cilj Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske i Predstavništva Srpske u Briselu je veći priliv kvalitetnih direktnih stranih ulaganja u Srpsku, konstatovano je tokom razgovora delegacije IRB-a sa šefom Predstavništva Mariom Đuragićem.

Iz IRB-a Srpske su saopštili da je njihova delegacija, koju čine članovi Uprave Banke, u sklopu posjete Briselu i nastavka aktivnosti na promociji potencijala Srpske posjetila Predstavništvo Srpske u tom gradu.

- Uprava Banke upoznala je šefa Predstavništva sa konkretnim aktivnostima IRB-a Srpske u predstavljanju investicionog profila Srpske, kao i profila naših opština širom svijeta - navedeno je u saopštenju.

Razgovarano je, dodaje se, i o mogućnosti da se Predstavništvo u Briselu uključi u promociju investicionih profila, kojima je objedinjen sav privredni potencijal Srpske i olakšan pristup informacijama zainteresovanim investitorima.

Predstavnici Uprave Banke podsjetili su da je IRB institucija koja, osim promocije potencijala, pruža i kompletnu stratešku podršku potrebnu za realizaciju projekata za ulaganje u Srpsku.


Delegacija IRB-a Srpske učestvovala je u Briselu i na dvodnevnoj konferenciji direktora razvojnih banaka, članica Evropske asocijacije javnih banaka koja je održana 24. i 25. novembra.

Na konferenciji je predstavljen izvještaj o radu i aktivnostima Evropske asocijacije javnih banaka, kao i rezultati rada banaka članica.

U saopštenju se navodi da je bilo riječi i o makroekonomskom uticaju aktuelnih globalnih dešavanja na stabilnost i superviziju bankarskog sektora


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.