NavMenu

USAID i Turkish Airlines zajedno promovišu BiH kao međunarodnu turističku destinaciju

Izvor: biznis.ba Srijeda, 23.11.2022. 07:21
Komentari
Podeli
(Foto: Hanze/shutterstock.com)
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Turkish Airlines će kroz novo partnerstvo promovirati Bosnu i Hercegovinu kao međunarodnu turističku destinaciju na strateškim tržištima – uključujući Tursku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Sjedinjene Američke Države, zaljevske zemlje i zemlje Dalekog istoka.

Predstavnici USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u BiH i Turkish Airlines-a potpisali su sporazum tokom sajma "World Travel Market" u Londonu, jednom od najvećih sajmova turizma na svijetu.

– Turkish Airlines je važan partner USAID-a za razvoj turizma u Bosni i Hercegovini. Ova kompanija leti u 122 zemlje što je čini globalnim avioliderom, a svoju će partnersku mrežu iskoristiti kako bi povećali broj međunarodnih turista koji BiH posjećuju tokom cijele godine – rekla je Courtney Chubb, direktorica Misije USAID-a u BiH.

U okviru ovog partnerstva, USAID i Turkish Airlines su dogovorili i zajedničke marketinške aktivnosti, organizaciju edukacijskih seminara, roadshow prezentacije i putovanja za upoznavanje zemlje namijenjenih turoperaterima, medijima, blogerima i influenserima.

Turikish Airlines će ponuditi i posebne turističke pakete kako bi u BiH privukao što veći broj turista.

– Turkish Airlines je na bh. tržištu prisutan od 1996. godine kada je počeo s višemilionskim ulaganjima u promociju zemlje na međunarodnom tržištu. Vrlo smo sretni zbog partnerstva s USAID-om i zajedničke marketinške promocije BiH na različitim izvornim tržištima koja će biti naš prioritet. Zadovoljstvo nam je najaviti i da će turisti koji linijama Turkish Airlines-a putuju u Sarajevo na raspolaganju imati i besplatnu mogućnost predaha u Istanbulu… - najavio je Sevcan Bicer, v.d. direktora Turkish Airlines-a za BiH.


Partnerstvo s Turkish Airlines-om je samo jedna od nekoliko inicijativa za poticaj razvoja turističkog sektora u BiH koje je USAID pokrenuo na ovogodišnjem sajmu "World Travel Market" u Londonu.

USAID je potpisao i novi sporazum s Udruženjem turoperatera i putničkih agencija Malezije, kako bi jačali saradnju na rastućoj turističkoj razmjeni između Malezije i BiH te poboljšali poduzetničke veze između ove dvije zemlje.

USAID i Online akademija za putničke agencije (Online Travel Agent Academy – OTAA) pokrenuli su i dva nova informativna kursa o BiH kako bi međunarodnim agencijama omogućili da prošire znanje o impresivnim turstičkim potencijalima koje ova zemlja nudi, saopćeno je iz USAID-a BiH.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.